Élet-Stílus

John Oliver szexi fotóival tiltakoznak a Reddit új szabályozása ellen

A Reddit egyik legnagyobb közösségén csak a humorista fotóit engedik posztolni.

Széleskörű felháborodást váltott ki az elmúlt hetekben a Reddit vezérigazgatójának bejelentése, miszerint ezentúl megadóztatják a külső fejlesztők hozzáférést a Reddit API-hoz (vagyis a weboldal alkalmazásprogramozási rendszeréhez), amely számos funkció eléréséhez nyújt segítséget, és növeli a felhasználói élményt.

A Reddit különböző fórumainak moderátorai először tiltakozásuk jeléül elsötétítették az oldalt, és két napon keresztül nem engedtek ki posztokat. Erre válaszul Steve Huffman, a Reddit vezérigazgatója belengette a moderátorok eltávolítását  – és ezen a ponton kapcsolódott be a történetbe John Oliver.

Huffman a tiltakozások hatására földesurakhoz hasonlította a moderátorokat, akiket nem lehet demokratikus úton leváltani, így a jövőben szavazáshoz kötné a subredditek működését. A Reddit hetedik legnagyobb közössége, a r/Pics subreddit (a maga 30 milliós követőtáborával) erre reagálva a következőt posztolta a BBC News szerint:

Mi, az úgynevezett földesurak, meg akarunk felelni a királyi udvar kívánságainak, akik azt mondták: úgy kell működtetnünk a subredditet, ahogyan azt a tagok szeretnék.

Ennek fényében kiírtak egy szavazást arról, hogy a moderátorok ezentúl csak olyan képeket engedélyezzenek-e, melyeken John Oliver szexi  – és a felhasználók elsöprő többséggel igennel szavaztak. Az r/pics moderátorai elmondták, hogy bár a szabályok mostantól csak azt engedik meg, hogy a felhasználók olyan képeket töltsenek fel, amelyeken John Oliver „szexi”, valójában a komikusról készült bármilyen kép megengedett, „mert John Oliver mindig szexi”.

John Oliver mindössze annyit reagált Twitteren a történtekre, hogy: „Kedves Reddit, kiváló munka. r/Pics, csak így tovább…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik