Élet-Stílus

Kesha azt mondja, év elején majdnem meghalt

Emma McIntyre / WireImage / Getty Images
Emma McIntyre / WireImage / Getty Images
Súlyos szövődmények alakultak ki nála, miután lefagyaszttatta a petesejtjeit

Kesha a napokban Selfnek adott interjút, melyben egyebek mellett azt is elárulta, hogy 2022-ben CVID-et, azaz közönséges variábilis immunhiányt diagnosztizáltak nála. Becslések szerint az esetek 25 százalékában, mint például Kesha esetében is, a CVID-betegek immunrendszere tévedésből megtámadja a test egészséges részeit is, miközben védekezni próbál.

Az énekesnő eddig azért nem beszélt a diagnózisról, mert attól tartott, a hír negatív visszhangot kelt majd, év elején viszont a betegség miatt veszélybe került az élete.

Majdnem meghaltam januárban

– mondta az interjúban.

Tavaly decemberben lefagyaszttatta a petesejtjeit, pár héttel a procedúra után pedig a Bahamákon lépett fel, de a koncert után elkezdte rosszul érezni magát, még ahhoz is gyenge volt, hogy lábra álljon. Kórházba került, ahol az orvosok felfedezték, hogy a termékenységi eljárás következtében egy szokatlan és furcsa szövődmény lépett fel nála, amihez úgy vélték, részben a a legyengült immunrendszerének is köze van.

Ekkor egy miami kórházba szállították át, ahol kilenc napot töltött. A gyógyulása hónapokig tartott, mostanra érzi csak úgy, hogy végre felépült.

Borzalmas volt. Megrázó végkifejlete egy rendkívül személyes döntésnek

– magyarázta a magazinnak, hozzátéve: azért döntött éppen decemberben a petesejtlefagyasztás mellett, mert tudta, hogy májusban megjelenik az új albuma, és több időt szeretett volna hagyni magának arra, hogy átgondolja, mit jelent a mai világban gyereket vállalni – anélkül, hogy bárki is sürgette vagy zavarta volna ebben.

Ami a magánéletét illeti, az énekesnő azt mondta, jelenleg a családjával és a zenekarával tölti az idejét, a kedveséről viszont nem szeretett volna beszélni. Mindössze annyit árult el róla, hogy „csodás férfi”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik