Élet-Stílus

Családja összes megtakarítását mobiljátékokra költötte egy lány Kínában

Donald Iain Smith / Getty Images (illusztráció)
Donald Iain Smith / Getty Images (illusztráció)
És a vásárlások nyomait is el akarta tüntetni a szüleit megrövidítő 13 éves kamaszlány.

Teljesen összetört az a kínai nő, aki nemrég megtudta, hogy a 13 éves lánya elköltötte az összes megtakarítását különböző mobiljátékokra, és játékokon belül vásárolható termékekre – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

A kétségbeesett anya, Gong Yiwang  azt nyilatkozta a helyi médiában, hogy csak fillérek maradtak a bankszámláján, mivel a 13 éves lánya az utóbbi időben 22 millió forintnak megfelelő összeget vert el a telefonosjáték-szenvedélyére. Az asszonynak azután tűnt fel, hogy valami baj lehet a lányával, hogy kapott egy hívást a gyerek bentlakásos iskolájából, amiben figyelmeztették:

vigyázzon, mert a lánya szó szerint a fizetős mobiljátékok rabja lett.

Ekkor megnézte a bankszámla-kivonatait, és azt vette észre, hogy a lánya közel 6 millió forintnak megfelelő pénzt költött különböző mobiljátékokra, de emellett további 10 millió forintnak megfelelő összeg is eltűnt a számlájáról, amit a lánya a játékokban pluszban megvásárolható kiegészítésekre költött.

A lány emellett további 10 osztálytársa káros szenvedélyét is finanszírozta, mivel nem voltak hajlandóak leszállni róla. „Ha nem küldtem volna el nekik, egész nap zaklattak volna. Attól féltem, hogy ha elmondom a tanárnak, ő csak továbbadja a szüleimnek. Ők pedig dühösek lesznek” – mondta.

A lány emellett azt is állította: fogalma sem volt róla, hogy honnan származott a pénz, ahogy arról sem, milyen sok pénzt költött el az édesanyja számlájáról, vagy hogy mennyit költött. Az édesanyja banki jelszavát viszont egy korábbi online vásárlás alkalmával megjegyezte. Az Elephant News szerint a lány a chatfelvételeket és a pénzügyi kimutatásokat is törölte, hogy elrejtse a szülei elől, amit csinált.

„Nem gondoltam volna, hogy egy 13 éves lány képes erre. Kábultan állok az egész előtt, és úgy érzem, hogy felrobban a fejem” – nyilatkozta a lány édesanyja. Egyébként azóta több különböző pénzforgalmi társaságtól is kért visszatérítést, de még mindig nem kapta vissza a teljes összeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik