Élet-Stílus

Hajdú Péter távozik a TV2-től: Kreatívabb ember vagyok egy tanácsadói státusznál

tv2
tv2
Arról is beszélt, mi volt a pontos feladata.

Már csak három hétig lesz tanácsadói szerepben Hajdú Péter a TV2 elnöke, Vaszily Miklós mellett. A mostanság YouTube-ra műsort gyártó tévés egyebek közt erről is beszélt a Blikk megkeresésére.

Amikor a Mediavivantis vezérigazgatója voltam, a tulajdonos Vaszily Miklós volt, aki nem mellékesen a TV2 elnöke. Minden évben hoztam az üzleti tervet: 150 százalékkal teljesítettük túl a tervezett kereskedelmi bevételeket, 200 százalékkal a nézettségi terveinket. Aztán a gazdasági válság miatt koncepcióváltás történt a Mediavivantisnál, és a meglévő 55 fős csapatból mindössze hetet tartottak meg. Kijelentették, hogy nem készül több saját gyártású műsor, így már nem volt szükség rám sem. De a tulajdonos elégedett volt velem, ezért döntött úgy, hogy a korábbi, vezérigazgatói fizetésemért legyek az elnöki tanácsadója. Egy évre kötöttünk megállapodást, és abban maradtunk Vaszily Miklóssal, hogy a szerződés lejárta előtt átbeszéljük a jövőt. Ez meg is történt, és mindketten egyetértettünk abban, hogy én kreatívabb ember vagyok egy tanácsadói státusznál.

Hajdú arra is kitért, mi egy tanácsadó feladata: „Kerülgethetjük a forró kását, de én kimondom: az, ha valaki tanácsadó, az leginkább arról szól, hogy kap egy gesztust. Azonban egy kreatív embernek egy ilyen állás nem elégíti ki a vágyait, még akkor sem, ha olyan ember mellett dolgozhat, mint Vaszily Miklós. Tanácsadóként olyan versenykorlátozásom volt, hogy más csatornához nem mehettem, ami alól egy kivétel volt, az RTL reggeli műsora egy alkalommal, miközben több lehetőségem is lett volna a szereplésre. Sem nekem nem volt ez egy komfortos helyzet, sem Miklósnak. Korábban operatív feladatokat oldottunk meg együtt a Vivantisnál, most elméleti síkon beszélgettünk”.

Azt is kijelentette, saját platformon akar továbbra is műsort gyártani, ő a streamingben látja a jövőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik