Élet-Stílus

Varga Viktor: Ez az ország nagyon frusztrált, senki nem kap semmiféle elismerést

TV2
TV2
Legszívesebben mindenkit magához ölelne.

Varga Viktor a napokban számolt be arról, hogy a hétvégén vitézzé avatták. A ceremóniát lelkesen dokumentálta is a közösségi oldalán, ma pedig a Mokkában beszélgetett a témáról az Orosz-Istenes műsorvezetői duóval.

Én legszívesebben most mindenkit magamhoz ölelnék. Mert azt érzem, hogy ez az ország nagyon frusztrált, és senki nem kap semmiféle elismerést. Valaha azért voltak olyanok, hogy kiváló dolgozó, vagy valamilyen plaketteket kaptak az emberek. És valójában ez egy nagyon jó dolog volt akkoriban, hiszen gyerekek vagyunk mind, és dicséretre meg elismerésre is szükségünk van ahhoz, hogy jól fejlődjünk

– magyarázta az énekes, hozzátéve: ő nyilván nem olyan, mint egy hősi halotti vitéz, vagy valaki, aki a háborúban harcolt és túl is érte azt, ez ugyanis már egy másik világ, amit nem bán.

Úgy véli, mínuszból indult, így nem is tudja, pontosan mivel érdemelte ki a kitüntetést. Elismerte, hogy fiatalabb korában csinált olyan dolgokat, amiket egyesek félreérthettek, de végig azon dolgozott, hogy valami jót tehessen, szerinte ez tűnhetett fel a vitézi rendnek is, akikkel állítása szerint korábban sosem volt kapcsolata.

Varga arról is beszélt a műsorban, hogy szerinte csak nagyon kevesen művelik itthon a magyar identitást, sőt, sokan szégyellik is.

Szerintem még a kommunizmusnak a hagyatéka ez. Akkoriban történtek ezek az események, amik folyamatosan irtották belőlünk az identitást.

Ami a kinevezését illető negatív kommenteket illeti, az énekes szívesen válaszol azokra a hozzászólásokra, amik építő jellegűek. Az sem zavarja különösebben, ha valaki mocskolódást fogalmaz meg, mondván: mindenki fejezze ki magát úgy, ahogyan akarja, de ne várják el tőle, hogy ő ezekre reflektáljon.


Kapcsolódó
„Hazámat szolgálom!“ – vitézzé avatták Varga Viktort
Az énekes beszámolójában azt is elárulta, hogyan erősödött fel benne a nemzeti öntudat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik