Élet-Stílus

Ha ilyen lesz a repülés jövője, lehet, inkább nem kérünk belőle

A feltaláló a kényelemre gondolt, a légitársaságok a bevételre.

A hamburgi repülőgépes expón mutatta be Alejandro Núñez Vicente az üléselrendezéses elképzelését. Az egész abból indul ki, hogy több helyünk és lábterünk legyen, amit Vicente szerint úgy lehetne elérni, ha az üléseket emeletesen helyeznék el.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nugget (@nugget) által megosztott bejegyzés

A képeket látva az első gondolatunk az, hová kerülnek akkor a csomagtartók, de erre is van válasz, középre, a sorok közé.

Vicente azt mondja, ő csak kényelmesebbé akarta tenni a turistaosztályt, de ezzel nem mindenki ért egyet. A Redditen is elkezdődött róla a diskurálás, többen arról írnak, hogy a mozgási problémákkal küzdőknek ez az üléselhelyezés egy megoldhatatlan problémát jelentene, hiszen a felső sorba nem tudnának felmászni, az alsóba meg bemászni.

Mások pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy lehet, így több lábtér van, és hátra lehet dönteni az ülést, de nagyon furán közel lehetünk a felső sorban ülő fenekéhez.

Vicente elképzelése egyébként nem teljesen új, csak finomított rajta, mióta elnyerte az innovatív utastéri fejlesztéseknek járó Crystal Cabin-díjat. A légitársaságoknak nem is igazán a kényelem miatt keltette fel az érdeklődését, hanem azért, mert így még több ülést tudnak elhelyezni a gépeken.

Persze, ettől még nem biztos, hogy ez az ötlet egyszer meg is valósul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik