Élet-Stílus

„Azt hittem, meghalok” – elmesélte, milyen volt, mikor a mellette ülő repülés közben kinyitotta a vészkijáratot

Nem tudta, mi rosszat tett életében, hogy ezt érdemelte.

Lee Yoon-jun az Asiana Airlines járatával repült a múlt hónapban Csedzsuból Teguba, alapvetően jó helyen, a vészkijárat sorában, ahol ki tudja nyújtani a lábait, de most nem volt annyira kellemes az útja.

Ő középen ült, a telefonján nézett videókat, mikor az ajtónál ülő utastársa repülés közben kinyitotta az ajtót.

Csak a halál borzalmát éreztem. Azt hittem, meg fogok halni. Ennyi, ez a vég

– emlékszik vissza Lee a CNN beszámolója szerint. Eszébe jutott egy pillanatra, a filmekben mindig azt látni, ha kinyílik egy ajtó, akkor mindenki meghal.

Elgondolkoztam, mit csináltam rosszul az életemben.

Azt mondja, hirtelen erős szélt érzett, lefújta a sapkáját és a fejhallgatóját is, nehéz volt lélegeznie. Amikor oldalra nézett, felhőket látott, pedig ott az ajtónak kellett volna lennie.

Már leszállás közben voltak, de még mindig 213 méteres magasságban.

Az utastársán látta, hogy feszült, a szélben imbolyognak a lábai. Lee ekkor még nem tudta, neki köszönhetően nyílt ki a vészkijárat, azt gondolta, műszaki hiba léphetett fel.

Mikor már a földön voltak, de még mindig nagy sebességgel haladtak a futópályán, az utastárs kioldotta a biztonsági övét és ki akart ugrani, de Lee és mások megakadályozták ebben.

Később kiderült, az utastárs rossz mentális állapotban volt, úgy érezte megfullad, azonnal ki kell szállnia, ezért nyitotta ki a vészkijáratot.

A repülőgépen összesen 200 utas volt, senki sem sérült meg komolyabban, összesen kilencen hiperventilláltak, ami viszonylag jó eredmény a helyzet súlyosságához képest – írta a lap.

A légitársaság és a repülőgépet gyártó Airbus is vizsgálja az esetet, mert az ajtónak nem szabadott volna kinyílnia.

Úgy érzem, mintha újjászülettem volna. Próbálok többet szórakozni, érdekesebben élni. Élvezem

– mondta még Lee, aki arról is beszámolt egy időre helyi híresség lett, mert megmentette a mellette ülőt, a barátai húzzák is ezzel az agyát mindig, ha találkozik velük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik