Élet-Stílus

Íme a férfi, aki elsőként járt a világ összes országában úgy, hogy közben nem ült repülőre

Thor Pedersen 2013 októberében hátrahagyta dániai otthonát és átruccant Németországba. Akkor talán még nem sejtette, micsoda kaland veszi valójában kezdetét. Szűk tíz évvel később a most 44 éves férfi bejelentette, hogy megjárta a világ összes országát, mindezt úgy, hogy az utazásai során egyetlen egy alkalommal sem ült repülőre.

A férfi sztorijáról beszámoló Ladbible szerint Pedersen jó egy hónappal ezelőtt fejezte be utazását, utolsó állomása jutalomnak is beillett, a Maldív-szigeteket hagyta ugyanis a legvégére.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Thor 🇩🇰/🇫🇮 (@onceuponasaga) által megosztott bejegyzés

A dán férfi a nagy kaland során állítása szerint összesen 359 ezer kilométert tett meg. Eredetileg úgy tervezte, hogy átlagosan minden országban hét napot tölt el, de voltak azért kisebb-nagyobb kilengések. A Vatikánt például egy nap után hátrahagyta, Hongkongban viszont két egész évet eltöltött. Ezt ugyanakkor nem önszántából tette, de az akkor éppen tomboló koronavírus-járvánnyal és a korlátozó intézkedésekkel szemben tehetetlen volt.

Minden országban el kellett töltenem legalább 24 órát. Nem turistáskodtam, az egész sokkal inkább olyan volt, mintha maratont futnék vagy a Holdra készülnék

– mondta a médiának a férfi, aki úgy tervezte, hogy útja során végig tömegközlekedést fog igénybe venni, a szükség azonban sokszor törvényt bontott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Thor 🇩🇰/🇫🇮 (@onceuponasaga) által megosztott bejegyzés

Saját számításai szerint a nagy utazás során 351 busz, 158 vonat, 43 tuktuk, 37 konténerhajó, 33 csónak, 9 kamion, 3 vitorlás, 2 óceánjáró, valamint egy-egy lovaskocsi, rendőrautó és jacht szolgáltatásait vette igénye, nem beszélve a rengeteg metróról, villamosról és motorkerékpárról. A leghosszabb utazása 27 napig tartott, akkor egy konténerhajó fedélzetén utazott Hongkongból Ausztráliába. Ez volt a kedvenc útja.

Volt időm olvasni és edzeni, ráadásul még bálnákat is láttam. Gyönyörű utazás volt

– mesélte az ausztráliai útról.

A férfi a nagy projekt mellett természetesen nem volt képes civil munkát végezni, amivel számolt is, már az indulás előtt végleg otthagyta logisztikusi munkáját. Az utazását egy engergetikai cég szponzorálta, emellett pedig gyűjtést is indítottak neki, lehetővé téve, hogy minden napra legyen összesen 20 dollárja, amiből utazni és enni tud.

Hosszú útja végén a dán férfi hazatér a feleségéhez, aki egyébként végig támogatta a vállalkozása során, és több ízben meg is látogatta az aktuális tartózkodási helyén. A férfi elmondta, bízik benne, hogy még nem késtek le arról, hogy családot alapítsanak, a jövőben pedig nem tervezi, hogy ilyen hosszú időre magára hagyja a szeretteit.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Thor 🇩🇰/🇫🇮 (@onceuponasaga) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik