Élet-Stílus

Királyi csoportkép: különböző uralkodóházak tagjai gyűltek össze egy közös fotóra

Hashmeti Kingdom of Jordan / Handout / Anadolu Agency via Getty Images
Hashmeti Kingdom of Jordan / Handout / Anadolu Agency via Getty Images
A jordán koronaherceg esküvőjén lőtték a képet, amin a világ minden tájáról származó királyi családok tagjai és több államfő is látható.

Június elsején Huszejn jordán koronaherceg, II. Abdullah király és Ránija királyné legidősebb gyereke és örököse feleségül vette építészként dolgozó szerelmét, Rajwa Al Saifot, akiből így hercegné lett. Az Ammánban tartott királyi esküvőre számos előkelő vendég érkezett a világ minden tájáról, akikről egy csoportképet is készítettek az esti bankett előtt.

A középpontban természetesen az ifjú pár áll, két oldalon mellettük a jordán király és királyné. Jobbra tőlük Jill Biden, az Egyesült Államok first ladyje látható, de többek között ott van még

  • a walesi hercegi pár, Vilmos és Katalin,
  • Beatrix brit királyi hercegnő,
  • Fülöp belga király és lánya, Erzsébet hercegnő,
  • Haakon norvég koronaherceg,
  • Frigyes dán királyi herceg és felesége,
  • Vilmos Sándor holland király és a királyné, valamint a trónörökös, Katalin Amália hercegnő,
  • I. János Károly volt spanyol király a nejével,
  • valamint Viktória svéd királyi hercegnő, aki egyben a korona várományosa is hazájában a férjével.

Az esküvőn képviseltette magát a brunei, a bolgár, a liechtensteini, a luxemburgi, a katari, a japán, a maláj, az ománi, a bhutáni, a kuwaiti, a bahreini, a román és a görög királyi család, illetve a fotón szerepel Libanon, Iraki Kurdisztán, Irak, Egyesült Arab Emírségek és Ciprus államfője és/vagy first ladyje is.

A vendégek pozíciója a képen egyébként nem véletlen: az első sorba kerültek a jelenlegi uralkodók és államfők házastársaikkal, aztán azok az előkelőségek, akik egyedül érkeztek, majd a trónörökösök és más magas rangú királyi családtagok. Később a vacsoránál is hasonló elrendezésben kaptak helyet a vendégek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik