Élet-Stílus

Elhunyt feleségének köszönhetően nyert egy vagyont a lottón a látássérült férfi

Elképesztő összeget: 369 ezer 694 fontot (több mint 158 millió forintot) nyert egy brit nyugdíjas. A nyereményt a közel három éve elhunyt feleségének köszönheti.

„Ez egy igazi csoda, Di olyan boldog lenne! Tényleg vigyáz rám” – mondja volt feleségéről a 77 éves Alan Mizon, aki megütötte a főnyereményt egy brit lóttójátékon. A chelmsfordi veterán már azt is tudja, mi lesz az első dolga a nyereménnyel – írja a BBC.

Alan Mizon felesége, Diana 2020 júliusában, épp a születésnapján halt meg, rákban. Férjével 53 évig éltek boldog házasságban, egy fiút neveltek fel. Évekkel ezelőtt Diana állított be folyamatos, automatikus befizetést a lottójátékra, ennek köszönhetően nyert most a férje.

Alan látása az utóbbi időben nagyon megromlott, gyakorlatilag megvakult. Jelenleg egy vakvezető kutyára vár, aki nem csak segítsége, de társa is lesz majd. A nyeremény egy részét a férfi jótékony célokra fordítja majd, aztán elutazik néhány helyre, ahol a feleségével nyaraltak.

„Nem voltam nyaralni, amióta Di meghalt. Nagyon szeretnék elmenni pár helyre, ahol együtt voltunk, hogy felidézzem a szép emlékeket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik