Élet-Stílus

Arnold Schwarzenegger beszámol náci apja otthoni rémtetteiről a róla készült dokusorozatban

Phillip Faraone / Getty Images
Phillip Faraone / Getty Images
Bátyjával traumatikus gyerekkoruk volt.

Arnold Schwarzenegger kemény gyerekkoráról is mesél a szerdán megjelenő háromrészes Netflix-dokusorozatban, ami az életéről szól. A színész-testépítő Ausztriában nőtt fel, apja, Gustav Schwarzenegger náci tisztviselő volt. Schwarzenegger „zsarnokként” jellemezte a férfit, aki szerinte számos mentális betegségben szenvedett.

Három napig egy romos épület és törmelék temette maga alá, ráadásul elvesztették a háborút. Mind depressziósan mentek haza. Ausztria a megtört emberek országa volt. Azt hiszem, voltak olyan időszakok, mikor apám nagyon szenvedett

idézi a színész szavait a műsorból a New York Post.

Schwarzenegger úgy sejti, Gustav skizofrén volt, azt mondja, testvérével sosem tudták, hogy apjuk kedves énjét vagy a részeg alteregóját kapják majd. Gyerekként „ki kellett érdemelniük a reggelit”, és „egymás ellen versenyezniük”.

Hajnali háromkor ordítozni kezdett, mi meg felébredtünk, és a szívünk hevesen dobogott, mert tudtuk, hogy ez mit jelent. Hogy bármikor megütheti anyámat vagy elborulhat az elméje. Szóval volt egy ilyen furcsa erőszak.

A színész bátyja a hetvenes években autóbalesetben hunyt el, miután ittasan vezetett. Schwarzenegger szerint alkoholproblémáit a neveltetésük okozta.

Az otthoni brutalitás, a verések, amiket néha kaptunk a szüleinktől – mindezt szerintem nem tudta elviselni. Természeténél fogva sokkal gyengédebb ember volt

– mondta a színész, akit inkább megedzett a gyerekkora és szülei keménysége.

A tapasztalatait így összegezte:

Nietzschének igaza volt: ami nem öl meg, az megerősít.

A sorozatban azt is felidézte, hogyan vallotta be a hűtlenségét volt nejének.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik