Élet-Stílus

Super Nintendóhoz gyártott játékpisztollyal rabolt ki egy boltot egy fiatal az Egyesült Államokban

Úgy tűnik, a játékfegyver a virtuális kacsavadászat mellett a bűnözéshez is kiválóan alkalmas.

Letartóztattak egy amerikai férfit, miután a hatóságok szerint egy régi, Super Nintendo játékkonzolhoz gyártott játékfegyverrel rabolt ki egy vegyesboltot – írja a CNN.

A 25 éves David Joseph Dalesandro a Dél-Karolina északnyugati részén fekvő Sharon kisvárosban található Kwik Stop nevű üzletet rabolta ki egy festékszóróval feketére festett, eredetileg a Duck Hunt című videójátékhoz kiadott játékpisztollyal – közölte a York megyei seriff hivatala.

A szemtanúk beszámolója szerint a rabló természetesen nemcsak a játékfegyver külsejét alakította át, hanem a sajátját is. Amikor május 30-án elkövette a bűntényt, akkor parókát, maszkot és kapucnit is viselt a fején – derül ki a seriffhivatal közleményéből.

A gyanúsított a vádak szerint a boltba belépve csak felvillantotta a fegyverét, majd a kasszában található bevételt követelte az eladótól, és a nagyjából 300 dolláros – azaz 128 ezer forintnak megfelelő – zsákmányával azonnal kereket is oldott.

Majd nem sokkal később, egy közelben található másik üzlet parkolójában találták meg a seriff helyettesei úgy, hogy a játékpisztoly még mindig a nadrágjába volt rejtve.

David Joseph Dalesandrót ekkor le is tartóztatták, és azóta is rácsok mögött van, ahonnan óvadék ellenében sem szabadulhat. Halálos fegyverrel elkövetett rablással, valamint kisértékű lopással vádolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik