Élet-Stílus

Tomán Szabina elárulta, min dolgoznak Novák Katalinnal

RTL Klub és Adrián Zoltán / 24.hu
RTL Klub és Adrián Zoltán / 24.hu
Azt mondja, az elnöki tanácsadói csapat tagjaként is azt képviseli, amit a képernyőn.

Novák Katalin május elején, a hivatalba lépésének első évfordulóján osztott meg egy posztot a Facebook-oldalán, amin elnöki tanácsadóival – köztük Tomán Szabinával is – látható.

Az üzletasszony ma a Reggeliben vendégeskedett, ahol elárulta, hogyan igyekszik segíteni Novák Katalin munkáját az elnöki tanácsadói csapat tagjaként.

Ez egy rettentő megtisztelő feladat, hogy az első női köztársasági elnökasszony felkért tanácsadójának. Olyan illusztris csapatban vagyok, akikkel bevallom őszintén, amikor először összeültünk, nagyon izgultam. Mert professzorok, vallásról beszélgetünk, médiáról, sportról, gyermekjogokról. Tehát tényleg nagyon jól van összeválogatva az a csapat, akiknek a véleményére kíváncsi a köztársasági elnökasszony

– magyarázta Tomán, aki saját bevallása szerint Novák Katalin tanácsadójaként is azt képviseli, amit a képernyőn a Cápák között című műsorban: ahol egyedüli női vállalkozóként szerepel négy férfi vállalkozó mellett.

Mint mondta, tapasztalatai szerint sok nő nehezen találja meg az egyensúlyt a magánélet és a szakmai sikerek között, gyakran azért is, mert a női munkavállalók rizikófaktort jelentenek a munkáltatóknak: fiatalkorukban azért, mert valószínűleg előbb-utóbb szülési szabadságra mennek, ha pedig már van gyerekük, egy komolyabb betegség miatt akár hetekre is kieshetnek a munkából.

Ezt szeretném, hogy ez legyen egy fő téma, hogy a nőknek olyan álláslehetőséget, olyan támogatást adjunk, ahol nem rizikófaktorként éli meg egy munkaadó

– tette hozzá.

A köztársasági elnökkel hétfőn jelent meg interjúnk a 24.hu-n, ezt alább lehet elolvasni.

Kapcsolódó
Novák Katalin: Nem látok a háború kérdésében olyan árnyaltan, mint a miniszterelnök
Miben mondott ellent Orbán Viktornak? Tiszta-e a lelkiismerete azután, hogy kegyelmet adott Budaházy Györgynek? Tényleg ő a NER jó zsaruja? Akkor is jóban lenne a kormányfővel, ha őt Dobrev Klárának hívnák? Lehet-e független valaki attól, akinek a monogramját fülbevalóként viselte? Mit tanult Orbántól? Államfői működése egyéves évfordulója alkalmából kérdeztük Novák Katalint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik