Élet-Stílus

Varga Viktor: Az utóbbi években sokat tettem a magyarságidentitás megőrzése érdekében

tv2
tv2
Szócsőként tekint magára.

Mint azt hétfőn délelőtt megírtuk, vitézzé avatták Varga Viktort. A énekest még szombaton, többekkel egyetemben tüntették ki a Szent Flórián templomban.

A Blikknek mesélt egy kicsit a miértekről:

Az utóbbi években sokat tettem a magyarságidentitás megőrzése érdekében. Ilyen például az, hogy a Nemzeti Lovas Színházban játszott, Fehérlófia című darabhoz 32 dalt írtam, a Trianon Múzeumnak is szereztem dalt, vezettem tárlatot a Terror Házában, ezeken felül megírtam a Nemzeti Cirkusz Himnuszát, és újraénekeltem a Hazám, hazámat. Emellett azt gondolom, az is szerepet játszott a kiválasztásban, hogy egyfajta szócső tudok lenni, akinek a gondolatai sok emberhez eljutnak.

A rend tagjainak jelentőr része az 56-os forradalomban résztvevők leszármazottaiból áll, az énekesnek nincs tudomása arról, hogy volna olyan rokona, aki harcolt a forradalomban. De hozzáteszi, nagyapja pilóta volt a második világháborúban, így a vitézzé avatáson az ő kardját viselte.

Anyagi juttatás egyébként nem járt a kitüntetéssel.

A kitüntetés nem jár semmilyen anyagi juttatással, de ez nem lényeges, hiszen megkeresem saját magam számára azt a pénzt, amire szükségem van. Annak viszont a tudatában vagyok, hogy a vitézi titulus egyfajta felelősséggel jár, úgy érzem, közvetítenem kell az emberek felé a magyar identitás megőrzésének fontosságát.

Varga kiemeli, ahol tudja, kiemeli majd a titulusát innentől, és még azt is megérdeklődi, a személyi igazolványán valahogy fel tudják-e tüntetni mindezt.

Kapcsolódó
„Hazámat szolgálom!“ – vitézzé avatták Varga Viktort
Az énekes beszámolójában azt is elárulta, hogyan erősödött fel benne a nemzeti öntudat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik