Élet-Stílus

„Azt hittem, ezek ez utolsó perceim” – fegyvert fogtak Polgár Árpádra Amerikában

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
A műgyűjtő luxusautót szeretett volna vásárolni, a járgány tulajdonosa viszont kávé helyett géppuskával várta.

Legújabb YouTube-videójukban a Polgár-házaspár tíz dolgot sorol fel, amit nem kedvelnek az Egyesült Államokban. A lista első helyén az általános fegyvertartás áll, ugyanis mint emlékeztettek: Amerikában igencsak sok magánszemélynek van fegyvere, egy alkalommal Polgár Árpádnak is szembe kellett néznie egy géppuskás illetővel.

A műkereskedő nagyon vágyott egy Rolls-Royce-ra, talált is a neten egy hirdetést, aminek a helyszínére elment az egyik barátjával Tampába. Emlékei szerint egy „dühösebb úr” nyitott ajtót nekik, aki golyószóróval a kezében kérdezte meg tőlük, mit akarnak. Amikor tisztázták, hogy a kocsit szeretnék megnézni, arról kezdett érdeklődni, van-e náluk pénz, ezt követően kísérte el őket a garázsba, továbbra is felfegyverkezve.

Folyamatosan a kezében volt a fegyver. Behozott bennünket a garázsba, lehúzta az ajtót. »Mutassák a pénzt! Van maguknál elég pénz?!« Én nagyon megijedtem, azt hittem, ezek ez utolsó perceim az életben, mert ez most itt elveszi tőlem a pénzt, aztán elás bennünket valahova

– idézte fel az esetet.

Miután kitette a pénzt a motorháztetőre, a tulaj végül megengedte, hogy elvigyék a járgányt egy körre, ám még akkor is a kezében tartotta a puskát, amikor beült Polgár mellé az anyósülésre. A próbautat követően a férfi tudni akarta, meg is veszik-e tőle az autóját, a műgyűjtő viszont már nagyon szeretett volna távozni, ezért azt felelte, hogy szeretné még a feleségével is megbeszélni a dolgot, majd együtt visszatérnek később.

Polgár végül érthető módon nem az említett illetőtől vásárolta meg a hőn vágyott luxuskocsit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik