Élet-Stílus

Peller Anna a MI-ról: Az ember egyszer csak meglátja magát egy 18-as karikás filmben, aztán ott se volt

RTL Klub
RTL Klub
Tóth Szabi szerint ez a felismerés nem is újkeletű.

Hétfő hajnalban Tóth Szabi vendégeskedett a Reggeliben, a Sugarloaf új, Mindenki ugyanolyan című daláról és annak klipjéről beszélgetett a műsorvezetőkkel. Mint kiderült, a klip háttérében látható hírolvasók, akik a dalt tátogják, nem valós személyek, mesterséges intelligenciával generálták őket.

Az említett módszerrel Brad Pitt arcát is sikeresen ráillesztették Muri Enikőére, amit bár érdekesnek találtak, végül nem használták fel a végső változatban. Peller Anna érdeklődésére Tóth azt mondta, szerinte egyébként nem jó, hogy már itt tart a technológia.

Szerintem ez azért nem jó, mert én ezt az egész művészeti szakmát nagyon féltem. És azt mondom, hogy öt éven belül, de lehet, nem is kell öt év… a színészeknél most láttam egy palit. Mesterséges intelligenciával generált egy olyan filmrészletet, nagy viking küzdelmet. A tizenéve elhunyt Robbin Williams a főszereplője úgy, hogy a saját hangján beszél

– magyarázta a zenész, hangsúlyozva: a számítógép által generált karakter tökéletesen ugyanolyan volt, mint a 2014-ben elhunyt színész.

Egyszer csak az ember meglátja magát egy 18-as karikás filmben, aztán ott se volt. Ennek ez a veszélye is van

– reflektált az elhangzottakra Peller Anna, mire Tóth Szabi azt felelte, a felvetése nem is újkeletű, évek óta készítenek már ilyen típusú felvételeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik