Élet-Stílus

Bocsánatkérő levelet és pénzt hagyott a boltban az egykori tolvaj

Alexander Spatari / Getty Images
Alexander Spatari / Getty Images
Előfordul, hogy egy kisboltból olykor ellopnak ezt-azt, az viszont kevésbé, hogy egy tolvaj, aki megúszta a lopást, később bocsánatot kér.

Halil Kurt két boltot is üzemeltet a London északi részén fekvő Crouch End nevű kerületben. Egy közeli iskolának köszönhetően mindkét üzlet népszerű a diákok körében. A 37 éves férfi május 17-én épp az egyik boltja ajtajában állt, amikor észrevette, hogy egy diák tart a másik üzlete felé – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Kurt bement a boltba, hogy megnézze, segíthet-e valamiben a diáknak, de mire odaért, az üzlet már üres volt, csak egy levél várta a tulajdonost a pénztárgépen. A férfi mégjobban meglepődött, amikor a kézzel írt levélből egy 10 fontos bankjegy hullott ki.

A levélben egy diák azt írta, hogy évekkel korábban, amikor fiatal és meggondolatlan volt, ellopott egy jégkrémet a boltból, de nagyon megbánta, ezért bocsánatot kér, és kárpótlásul otthagyja a pénzt. Az ismeretlen hozzátette, megtanulta a leckét és soha többé nem fog lopni.

Kurtöt meghatotta a levél, szerette volna tudni, ki írta. A férfi visszanézte a biztonsági kamera felvételét, látta is a diákot, aki az üzletben hagyta a levelet, mégis úgy döntött, inkább nem keresi meg, hiszen lehet, hogy csak kézbesítő volt és nem levél írója.

„Sok diák jön hozzám nap mint nap és én mindig barátságos vagyok velük. Néha adok nekik egy kis édességet, ha nincs pénzük. Olyan vagyok, mintha a nagybátyjuk lennék, de tudják, hogy a szabályokat be kell tartaniuk. Ha valaki ilyesmit tesz, de aztán megbánja és megtéríti a kárt, én vagyok a legboldogabb ember a világon”

– mondja a boltos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik