Élet-Stílus

Hogyan készítsünk divatos megjelenést?

Vajon mi különbözteti meg a divatikonok trendi megjelenését az átlagostól? Általánosságban elmondható, hogy mindegyikük az individualizmusra és a távolról is felismerhető, összetéveszthetetlen stílusra helyezi a hangsúlyt. Ha azt szeretnéd, hogy veled kapcsolatban is elismerjék a trendek tekintélyét, nézd meg, hogyan hozhatsz létre jellegzetes megjelenést, miközben nem költesz el egy vagyont egy személyes stylistra.

Tudod, hogy mi az a signature look?

A signature look egy angol nyelvű kifejezés, amely egyre népszerűbb a divatvilágban. Olyan jellegzetes megjelenésként definiálható, mint egy aláírás. Olyan kiépített stílusokról van szó, amelyek mindig az őket viselő személyhez kapcsolódnak. Ezt a hatást a következetességnek és a ruhatár olyan elemekre való korlátozásának köszönhetően érhetjük el, amelyek 100 százalékosan összhangban állnak velünk, ízlésünkkel, személyiségünkkel és életmódunkkal. Leszűkített színválasztékkal, egy stílusban megtartott gardróbelemekkel vagy bizonyos szabásokkal, amelyek jellemzőek lesznek rád, jellegzetes megjelenést építhetsz. Ez a megközelítés nem csak nagyszerű módja annak, hogy kitűnhess és emlékezzenek rád, hanem egy módszer a ruhatárban uralkodó káosz szabályozására is. A jellegzetes megjelenésnek köszönhetően egyre kevésbé lesznek kétségeid azzal kapcsolatban, hogy mit vegyél fel, mert egyszerűen érezni fogod, hogy mi illik a stílusodhoz.

Így kezdheted el a divatos stílus kialakítását!

Hol kezdd a signature look kialakítását? Először is a saját stílusod meghatározásánál. Nincs értelme olyan ruhák alapján gardróbot építeni, amelyeket nem akarsz viselni, hiszen azok egyáltalán nem illenek hozzád. Ha szeretsz aktívan élni, és nem tudod elképzelni a mindennapjaidat egy tornacipő nélkül, akkor a munkahelyeden is alkalmazd a sportos megjelenést. Jobban szereted a minimalizmust és a feketét? Akkor csak kiegészítőkkel varázsolj színeket, és ne erőltesd a piros pulóvert csak azért, mert divatos. Bár a jellegzetes megjelenés kiegészíthető az aktuális trendekkel, nagyrészt változatlannak kell maradnia szezontól vagy aktuális trendektől függetlenül. A következő fontos lépés az úgynevezett kapszula gardrób létrehozása, amelynek alapja a tökéletesen univerzális alapruházat lesz. Az egyszerű szabások, a visszafogott színek és a multifunkcionális kiegészítők lesznek a legfontosabb elemek, ezek után kezdheted el keresni a divatos újdonságokat vagy a stílusos változatosságot. Természetesen az „alap” ruháknak is illeszkedniük kell a jellegzetes megjelenésedbe. Ezen a ponton bevetheted a Women Secret az answear.hu portálján elérhető kollekciójának darabjait.

Fotó: Answear.hu

Mi lehet stílusod jellegzetes eleme? Meríts ihletet jellegzetes megjelenési ötleteinkből!

A jellegzetes megjelenés kissé módosulhat, például az évszaktól vagy alkalomtól függően, de a stílus lényegének mindig hasonlónak kell lennie. Az alapja lehet egy szín, konkrét szabás vagy stílus, de ugyanígy jellegzetes megjelenést hozhat létre egy a különböző outfitekben folyamatosan ismétlődő elem. Példa? Mindig sok ékszer, akár ruhában, akár tréningruhában hagyod el az otthont, sapka mindenhez, női bokacsizma divatos stílusban vagy akár egy jellegzetes smink, kötelező piros rúzs vagy füstös szem. Egyes brandek is jellemzőek lehetnek az öltözködésedre, például a sportmárkák (adidas, Reebok, Nike), amelyek a minimalizmushoz és a normcore-hoz vagy a 100 százalékos nőiességhez társulnak. Ha a saját, jellegzetes megjelenés kialakításának módját keresed, érdemes olyan lányoktól ihletet meríteni, akik évek óta használnak ilyen trükköket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik