Élet-Stílus

18 vízibivaly szabadult be a brit pár kertjébe, nyolcan a medencéjükben is elmerültek

JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP
JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP

Tíz hónapon át harcolt a kártérítésért az az angol pár, akiknek a kertjébe tizennyolc vízibivaly tévedt be a szomszédos farmról. Az egyenként körülbelül 600 kilót nyomó állatok letaposták a kerti ültetvényeket, nyolcan közülük pedig a kerti úszómedencébe is beleestek, miután betörték annak szilárd borítását. Erre a telek tulajdonosai is utólag, a biztonsági kamera felvételei alapján  jöttek rá – amikor először hívták a tűzoltókat azzal, hogy vízibivalyok vannak a medencéjükben, azok telefonbetyároknak vélték őket.

Szerencsére kevés víz volt a medencében, ezért az állatoknak nem esett baja, összesen viszont 25 ezer fontos (közel 11 millió forintos) kár keletkezett. Kiderült, hogy az állatok azért tudtak átkóborolni a szomszéd farmról, mert ott nem üzemelt megfelelően az elektromos kerítés.

A biztonsági felvételek ellenére a medencetulajdonosok hosszú hónapokig harcoltak a biztosítóval a nekik járó kártérítésért. Eleve több mint három hónapba telt, mire kiérkezett egy kárbecslő hozzájuk. Végül a biztosító azután térítette meg a kárt, hogy a Guardian érdeklődött náluk, mi a helyzet a vízibivalyos incidenssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik