Élet-Stílus

Özvegyeknek szóló randiappot készített, hogy kiélhessék vágyaikat

Getty Images
Getty Images
Pontosabban kettőt is, a különböző igényekre igazítva.

Két évvel ezelőtt, 49 évesen veszítette el élete társát, gyermekének apját, Nicky Wake. A férfi előbb szívrohamot kapott, majd agyműtétet kellett rajta végrehajtani, végül az utolsó három évére egy otthonba került, ahol covidos lett és meghalt 2020-ban.

Wake párjával, Andyvel egy társkereső oldalon ismerkedett meg még 2002-ben, majd 2004-ben kötötték össze az életüket. Három évre rá született meg fiúk, Finn. Közös rendezvényszervező vállalkozásuk volt, idilli életet éltek.

A nő hat hónappal férje halála után új párt próbált találni magának, de azt mondja, a mai randihelyzet olyan, mintha a „Vadnyugaton” lennénk. Nehéz volt megértetnie az emberekkel, hogy min megy keresztül, úgy érezte erre csak sorstársai, más özvegyek képesek.

Ezért 2022 novemberében elindította, a randialkalmazását, a Chapter Two-t, ahol özvegyek kereshetik a boldogságot egymás között, a második esélyt a szerelemre. Több ezer felhasználója van már.

Aztán rájött, hogy komoly kapcsolatra sok özvegy nem áll készen, viszont ugyanúgy szükségük van az intimitásra. Ezért egy második appot is indít hamarosan, egy hónapon belül, amit WidowsFire-nek („özvegyi tűznek”) nevezett el, ami egy kifejezés a „gyász utáni fékezhetetlen és mindent elsöprő szex utáni vágyra” – írta a Mirror.

Az első alkalmazáson keresztül készítettek el egy felmérést, amelyben arra jutott, a válaszadók 63 százaléka ismeri ezt a jelenséget, 58 százalékuk számolt be ilyen érzésekről párjuk halála utáni hat hónapon belül.

Elveszíted a partnered, én 20 éven át osztottam emg az ágyamat a férjemmel, aztán hirtelen nem volt ott. Ha egészséges szexuális életet élsz, ez tátongó űrt hagy. Mindannyian vágyunk szeretetre, ölelésekre és lopott csókokra

– nyilatkozta Wake, aki az alkalmazást „egyszerű, kacér és szórakoztató helynek” írja le, ahol a gyászolók „örömöt és vigaszt” találhatnak. Ami nem egy mindennapi dolog, mert a legtöbben sok év után veszítették el szerelmüket, nehéz máshoz közeledni, megcsókolni. Wake azt reméli, új appja segíti sorstársait abban, hogy annak segítségével elérjenek a következő lépésig, hogy újra egy komoly kapcsolatban gondolkozzanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik