Élet-Stílus

Videón, ahogy a hegedűművész reagál arra, hogy elszakad a 10 milliós vonója

20 éve használja, soha még csak nem is látott ilyet.

Május 10-én Dorsetben a Bournemouth-i Szimfonikusokkal lépett fel Stefan Jackiw amerikai hegedűművész. A koncertjük közben egy különleges probléma merült fel. Ő is azt mondta a BBC-nek hogy meglepődött, mikor játék közben elszakadt a vonója. A hegedű húrjai szoktak, de a vonóé nem, magyarázta el.

És noha azt mondja, meglepődött, a videó alapján ez egyáltalán nem látszik, a zenekarvezető Amyn Merchanttől gyorsan kap egy másikat, amivel folytatja az ukrán származású Reinhold Gliere hegedűkoncertjét.

Először nem egészen értettem, mi történt, mert ezt még sohasem tapasztaltam.

A vonót, amit François Nicolas Voirin készített Párizsban még a 19. században a 38 éves amerikai művész 20 éve használja, több ezer koncerten van vele túl.

Olyan volt, mintha hirtelen valaki más cipőjét húznád fel futáshoz. Cipő, de nem passzol úgy, mint ahogy megszoktad, nagyon idegennek érzed

– válaszolta arra a kérdésre, milyen volt más vonójával játszani. „De túlléptem rajta és azt hiszem, hogy ez a váratlan epizód egyfajta örömteli spontaneitást adott az egész előadásnak” – tette hozzá.

A Bournemouth-i Szimfonikusok vezérigazgatója, Dougie Scarfe is azt nyilatkozta, hogy „hihetetlen”, „különleges volt látni”.

Azt továbbra sem lehet tudni, miért szakadt el a vonó, de már javítják, és hamarosan visszakerül Jackiw-hez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik