Élet-Stílus

Szelfigátló paravánnal fékeznék meg a turistaáradatot az alpesi tó partján

Hallstatt gyönyörű panorámával rendelkező tava azért vált a szelfizni vágyó turista célpontjává, mert a Jégvarázs kulisszáira hasonlít.

A mindössze 750 lakossal rendelkező apró, ám annál festőibb szépségű alpesi falu, Hallstatt hófödte faházaival és csúcsos templomtornyával évente körülbelül egymillió látogatót fogadott a koronavírus megjelenése előtti időkben. A világjárvány lecsengésével pedig újult erővel tértek vissza a turisták a településre.

A hatalmas turistaáradat azonban annyira zavarja a helyieket, hogy a múlt héten az osztrák falu egyik fő látványosságának, és egyben szelfizési célpontjának számító tó mellé ideiglenes felállítottak egy fából épített paravánt, hogy ne lehessen olyan szuper képeket készíteni onnan – számolt be az AFP híre alapján a local.at.

REINHARD HÖRMANDINGER / APA / AFP A turistaelűző hallstatti szelfigátló paraván és pár fotózgató turista.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyi ideig fog a helyén maradni a szelfigátló paraván, erről ugyanis majd azután döntenek, hogy feldolgozzák az újítással kapcsolatos visszajelzéseket. Ugyanakkor a falu polgármestere elég radikálisan nyilatkozott a helyzetről egy helyi lapnak:

Az egyetlen dolog, ami segítene, ha a fotózási célpont többé nem lenne fotózási célpont

– vélekedett Alexander Scheutz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik