Élet-Stílus

Szelfizett egyet a terroristával a brit túsz, de jó oka volt rá

Magányos terrorista térítette el az Egyiptair Alexandriából Kairóba tartó járatát 2016 márciusában. Az egyik túsz, egy fiatal brit férfi közös fotót kért a gépeltérítőtől.

Az aberdeeni Ben Innes 26 éves volt, amikor sokak rémálmát élte át – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Az olajiparban, munkavédelmi ellenőrként dolgozó férfi 2016. március 29-én rajta ült azon az egyiptomi repülőgépen, melyet egy magányos férfi térített el, aki azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a testére erősített bombát, ha nem teljesítik a követeléseit.

A gép ötvenhat utassal és hét fős személyzettel a fedélzetén Alexandriából Kairóba tartott. A gépeltérítő nem sokkal a felszállás után azt követelte a belföldi járat személyzetétől, hogy Kairó helyett repüljenek Ciprusra. A kapitány engedelmeskedett. Miután a gép leszállt a Larnakában, megkezdődtek a tárgyalások a helyi hatóságok és a gépeltérítő között. A később Seif Eldin Mustafaként azonosított férfi a személyzet négy tagján és három utason kívül mindenkit elengedett. Ben Innes azok között volt, akik a gépen maradtak.

Mustafa menedékjogot kért Cipruson, és találkozni akart az ott élő, elvált feleségével. Később az Egyiptomban bebörtönzött nők szabadon bocsátását követelte, és az Európai Unió tisztviselőivel akart találkozni. Öt órával a landolás után Mustafa minden túszát elengedte és megadta magát a hatóságoknak. Kiderült, hogy nem volt valódi bombája.

Miközben folytak a tárgyalások Mustafa és a hatóságok között, Innes megkérte a gépeltérítőt, hogy készítsenek egy közös fotót. Miután a kép elterjedt a közösségi médiában, több szakértő is felelőtlennek és nárcisztikusnak nevezte Innest.

A férfi azonban nemrég egy interjúban azt mondta, nem a népszerűséget hajhászta és nem is emléket akart gépeltérítésről. Azt mondta, arra keresett alkalmat, hogy közelebbről is megnézhesse a bombát. Azt mondja, ideges volt, de próbált pozitív maradni, így jutott eszébe a közös kép gondolata. Úgy gondolta, ha bomba igazi, nincs veszíteni valója.

A közös kép végül semmit sem tett hozzá az ügy megoldásához, Innes szerint viszont ez a világ legmenőbb szelfije.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik