Élet-Stílus

Évekig Máthé Erzsi öltözőjében élt a hétfői Szerencsekerék játékosa

Zih Zsolt / MTVA
Zih Zsolt / MTVA
A Katona József Színházban.

A Szerencsekerék hétfői adásában szerepel az a Csiró nevű játékos, aki elmondása szerint évekig Máthé Erzsi színésznő öltözőjében lakott a Katona József Színházban.

Ott voltam büfés 2005-től 2012-ig a művész részlegen, az utolsó három évben már bent is laktam. Ő akkor már nem játszott olyan sokat, tehát amikor bejött, akkor csak egy bőröndöt hozott. Többen öltöztek abban az öltözőben, csak az hivatalosan Máthé Erzsike öltözője volt.

A játékos azt mondta, nagyon szeretett ott élni, és néhány kulisszatitkot is elárult munkakörével kapcsolatban.

Egy színházi büfés nyitja és zárja a színházat, illetve a pincétől a padlásig mindenkit ismer. Eddig két rekordot tartok a budapesti Katona József Színház történetében: az egyik a legtovább ott lévő büfés – hét évad, három tulajdonos, 12 váltótárs. Mondjuk, hogy én voltam a fantomja a színháznak, legalábbis a büféjének. A másik rekordom a legrövidebb ideig ott lévő közönségszervező: pénteken lejárt a próbaidőm, és hétfőn beadtam a felmondásit, tehát egy szombat-vasárnap erejéig voltam teljeskörű alkalmazott.

Máthé Erzsi 1983-tól játszott a Katona József Színházban, annak alapító tagja volt. 2012-ben lépett utoljára színpadra. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő idén május 8-án, 95 éves korában hunyt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik