Élet-Stílus

Készített magáról egy virtuális barátnőt, akár havi 1,7 milliárd forintot is kereshet vele

Már eddig is biztatóak a számok.

Bár a 23 éves Caryn Marjorie-nek 1,8 millió követője van a Snapchaten, már a mesterséges intelligencia alapú beszélő chatbotjának, a CarynAI-nek is van több mint ezer fizető felhasználója.

Percenként egy dollárért, 340 forintért lehet beszélgetni a „virtuális barátnővel”.

Marjorie a hónapban indította el a CarynAI bétaverzióját, amivel egy hét alatt 71610 dollárt, csaknem 25 millió forintot keresett – írta a Fortune alapján az Insider.

A CarynAI weboldala szerint 2000 órát töltöttek el a fejlesztésével, azzal, hogy a mesterséges intelligencia (MI) hangja, viselkedése és személyisége olyan legyen, mint Marjorie-é. Az oldal azt is állítja, hogy olyan érzés a MI-vel beszélni, mintha tényleg a nővel beszélgetnénk.

Marjorie azt mondta a Fortune-nek, hogy az ötlet olyan jött, hogy többet akart beszélgetni a követőivel, de egyszerűen nem volt rá alkalma, most viszont a CarynAI betölti ezt a hiányt.

A CarynAI soha nem fog helyettesíteni engem. A CarynAI egyszerűen csak a kiterjesztésem, a tudatom kiterjesztése

– nyilatkozta a nő, aki szerint a MI-je „képes gyógyítani a magányt”, már csak azért is, mert bármikor elérhető.

@cutiecaryn

♬ som original - editss

Marjorie azzal számol, hogy az 1,8 millió Snapchat-követőjéből 20 ezer fizető feliratkozója lesz, így akár 5 millió dollárt, 1,7 milliárd forintot is meg tud majd vele keresni havonta.

A Fortune újságírója, Alexandra Sternlicht kipróbálta CarynAI-t és arra jutott, hogy olyan, mint”egy intimitásara kész” virtuális asszisztens. Ajánlhat recepteket, kommentálhat híreket, támogathatja szavakkal a felhasználó érzelmeit, de tud „erotikus beszélgetést” kezdeményezni és szexuális képzelgéseket részletezni.

Marjorie-nek már korábban is volt olyan tapasztalata, hogy idegenek jelentek meg az otthonánál, és arra számít, a MI miatt még inkább előfordulhat ilyen, de ez szerinte a „az influenszer játék része”, biztonsága érdekében a nap 24 órájában biztonsági szolgálat vigyázz rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik