Élet-Stílus

Talált otthon egy köteg pénzt a kisfiú, szétosztotta az iskolában

Kétségbeesetten próbál visszaszerezni egy brit házaspár 520 fontot (kb. 221 ezer forintot), amit a kisfiuk elosztogatott és szétszórt az iskolában.

Elosztogatott és szétszórt 520 font készpénzt az iskolában egy ötödikes brit fiú. A szülei egy helyi Facebook-csoportba írt bejegyzés segítségével próbálják visszaszerezni a pénzt – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A lincolnshire-i Pinchbeck nevű faluban élő fiú otthon egy fiókban találta meg a készpénzköteget. Mivel több, az interneten terjedő, a jótékonyságról szóló pozitív történetet hallott már, úgy gondolta, eljött az idő, hogy ő is valami jót tegyen másokkal. Titokban a táskájába rejtette a pénzt, majd másnap, a szünetekben szét is osztogatta a 10 és 20 fontos bankjegyeket.

Amikor a gyerek szülei megtudták, hogy mi történt, a Facebookon és az iskola dolgozóin keresztül is arra kérték a többi szülőt, hogy ha gyerekük kapott a pénzből, adják vissza. A pénz a kisfiú 17 éves nővérének autóvezetői tanfolyamára volt félretéve, amit a lány így nem tud befizetni.

A család néhány nap alatt vissza is kapott 330 fontot, de 190 még hiányzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik