Élet-Stílus

Hatvan embert vetettek be egy 391 kilós nő kórházba szállításához Franciaországban

Hatvan ember megfeszített munkája kellett egy súlyosan elhízott nő kórházba szállításához Franciaországban. A helyi mentőcsapatok belga kollégáik segítségét is igénybe vették.

Egy komplex művelet során, hatvan ember szabadított ki az otthonából, tett mentőautóba, majd juttatott kórházba egy súlyosan elhízott nőt Franciaországban, a belga határhoz közeli Stenayben – írja a VRT NWS nevű belga hírportál.

Az amerikai állampolgárságú, 391 kilogramm súlyú nő húsz éve él a francia kisvárosban. Korábban minden egészségügyi segítség lehetőségét elutasította, de nemrég olyan állapotba került, hogy muszáj volt kórházba szállítani.

Egy túlsúlyos páciensekre szakosodott belga mentőcsapat hónapokig tervezte a nő kiszabadítását. A mentéshez falakat és a plafont is meg kellett bontaniuk a szakembereknek. A munka egy órán át tartott, erre az időre több utcát lezártak.

Bernard Burckel, helyi önkormányzati képviselő azt nyilatkozta, hasonló komplexitású mentőakció korábban még sohasem zajlott Franciaországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik