Élet-Stílus

600 dollárt kérhet a felhők feletti édes álmokért a hálófülkéket bevezető légitársaság

Daniel SLIM / AFP (illusztráció)
Daniel SLIM / AFP (illusztráció)
Új-Zéland nemzeti légitársasága, az Air New Zealand emeletes ágyakkal szereli fel legújabb Boeingjeit.

Az új-zélandi nemzeti légitársaság 400 és 600 új-zélandi dollár közötti – azaz 86 ezer és 129 ezer forintnak megfelelő – díjat számít fel négy óráért egy hatszemélyes emeletes ágy egy-egy kabinjában, a turistaosztályok történetének első hálófülkéiben.

A Guardian beszámolója szerint az Air New Zealand a héten mutatta be a Skynest, azaz Égi fészek névre keresztelt hálófülkék prototípusát, illetve azt, hogy milyen változtatásokat kell eszközölni a repülőkön az új kabinok miatt. A repülési élményt sokkal komfortosabbá tevő emeletes ágyakra előreláthatólag 2024 szeptemberétől lehet majd jegyet váltani.

Az ágyak a pelenkázó mellett lesznek közvetlenül, a levegőben szundikálni próbáló utasok pedig néhány méterre fognak feküdni egymástól. A fülkéket ugyan nem lesznek zárhatóak, de a nyugodt pihenés érdekében mindegyiket saját térelválasztó függönnyel szerelik fel.

És természetesen saját párnát, takarót és ágyneműt is kapnak a kényelemre vágyók – melyeket minden új szundikálni vágyó légiutasnak áthúznak majd.

Ha pedig a négyórás időintervallum végén halványán felvillanó lámpák fényére nem ébrednének fel az alvó utasok, akkor a személyzet kedvesen felébreszti őket – fogalmaz a légitársaság közleménye.

A tervek szerint egy utas egy járaton csak egyszer veheti igénybe az alvókabinoka, így azok, akik nyolc órát aludnának a repülőn, csúnya ébredésben fognak részesülni.

Fontos szabály még, hogy egy kabint egyszerre csak egy ember használhat – így a gyerekükkel utazó szülők, vagy a feltöltődésre vágyó párok nem fekhetnek be együtt egy fülkébe.

Ugyanakkor a légitarsaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezetője, Leanne Geraghty szerint a kabinokra vonatkozó pontos szabályok és a bejelentett árképzés sincs még kőbe vésve.

Az alvófülkék a légitársaság ultrahosszú távú járatain debütálnak, például az Auckland-New York és az Auckland-Chicago útvonalakon, amelyek több mint 15 órás repülési idővel rendelkeznek. A kabinokat a légitársaság nyolc új Boeing 787-9 Dreamlinerén vezetik majd be, amelyek 2024-től érkeznek az országba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik