Élet-Stílus

Elnézést kért Harry hercegtől a Mirror kiadója

Chris Jackson / Getty Images
Chris Jackson / Getty Images
Írásos beadványukban megígérték: a jövőben tartózkodnak attól, hogy bárkiről is jogellenes módon gyűjtsenek információkat.

Harry herceg jelenleg több lapkiadó ellen is pert folytat, ezeknek egyike a Mirrort is kiadó MGN. A BBC ma arról írt, hogy utóbbi a jelenleg futó telefonhackeléses perben nyújtott be írásos beadványt a bíróságnak, melyben „fenntartás nélkül” bocsánatot kértek a herceggel szembeni jogellenes információgyűjtés egy esetéért, továbbá elismerték, hogy a Harry által benyújtott jogi kereset„ kártérítésre jogosít”. Azt is ígérték, hogy ilyen jellegű megatartás nem fordul elő a jövőben a részükről.

A portál információi szerint az MGN egyik újságírója 2004-ben bízott meg egy magánnyomozót, hogy illegális módon információkat gyűjtsön a herceg tevékenységéről egy londoni szórakozóhelyen. Az ott történtekről szóló cikk a People hasábjain jelent meg, a szóban forgó írás viszont nem tartozik azon 1996 és 2010 között publikált 148 cikk közé, amelyek ellen a hercegnek követelései vannak.

A kiadó a hangposta-lehallgatásra vonatkozó vádakat tagadta a vizsgált ügyekben, beleértve Harryét is, továbbá azzal érveltek, hogy egyes ügyek esetében már lejárt a jogi határidő.

A herceg ügyvédje, David Sherborne a bíróságon azt mondta, a herceg exbarátnője, Chelsy Davy is az MGN újságírói által végzett állítólagos jogellenes információgyűjtés következtében döntött úgy, hogy eltávolodik a királyi családtól. A jogi képviselő hozzátette: mivel akkoriban mindenhová követték őket az újságírók, Harry herceg mindkettejük biztonságáért aggódott, az pedig nagyon felkavaró volt a számára, amikor a nő szakított vele a túlzott médiaérdeklődés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik