Élet-Stílus

Fodor Zsóka Máthé Erzsiről: Le vagyok sújtva

Zih Zsolt / MTI / MTVA és Bársony Bence / RTL Klub
Zih Zsolt / MTI / MTVA és Bársony Bence / RTL Klub
Pár hete találkoztak utoljára, akkor Máthé Erzsi arra kérte a színésznőt, mielőbb látogassa meg újra.

Kedd reggel érkezett a hír, miszerint 95 éves korában meghalt Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Fodor Zsóka pár hete látogatta meg a színésznőt egy közös, orvosként dolgozó barátnőjükkel. Most a Blikknek mondta el, hogy Máthé Erzsi nagyon örült nekik, együtt elevenítették fel a múltat a találkozás alkalmával.

Jó egészségi állapotban volt a korához képest, szellemileg pedig az utolsó pillanatig friss maradt. A barátságunk 1965-ben vált igazán szorossá, amikor az Iván Iljics halála című filmben az édesanyámat alakította. Nagyon megható volt az utolsó találkozás, elmondtuk egymásnak, mennyire szeretjük egymást.

Fodor hozzátette: a színésznő arra kérte őt, mihamarabb látogassa meg újra, erre viszont nem maradt lehetősége, ugyanis nagyon elfoglalt volt az elmúlt időszakban.

Mikor ma reggel megtudtam a hírt, rögtön felhívtam a közös barátnőnket és azt mondtam: »Elkéstem.« Nagyon szerettem volna újra elmenni hozzá, de a színházi munkáim, az ingadozás Pécs és Budapest között, valamint az egyéb elfoglaltságaim mostanában nem tették lehetővé, hogy ismét meglátogassam. Fekete ez a tavasz számomra, mert egyre több jó barátom megy el. A napokban lesz a másik jó barátom, Jankovits József temetése, és most ez a hír Erzsikéről… Le vagyok sújtva

– mondta a lapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik