Élet-Stílus

Ismerje meg Dél-Horvátország rejtelmeit!

Dél-Horvátország közelebb van, mint valaha.

A mozgás szerves része életünknek, viszont a rohanó világ, amiben élünk,  egyre kevésbbé teszi lehetővé, hogy felfedezzük a körülöttünk lévő csodás helyeket.

Fotó: Pelješac, Aleksandar Gospic, CNTB

A Dél Horvátországi fekvésű Pelješac és Korčula, egyre népszerűbb úticél az aktív pihénsre vágyó turisták  számára. A Pelješac híd megnyitásával, illetve a schengeni övezethez való csatlakozással már sokkal könnyebben megközelíthetőek ezek a gyönyörű területek.

Fotó: Darko Kesnjer, CNTB

Horvátország ezen része káprázatos partjaival, eldugott öbleivel, homokos strandjaival varázsolja el az ide látogatókat, de a szőlő- és olajfa-ligeteit is fontos megemlíteni. Ez a terület gazdag vízalatti növény- és állatvilággal rendelkezik, melyet búvárkodás során van lehetőség felfedezni. A nyugodtabb kikapcsolódás kedvelői számára a horgászatot ajánljuk. A vízi sportokat kedvelők pedig szörfözhetnek, vitorlázhatnak, vagy akár a kajakozást is kipróbálhatják. Aki a szárazföldi kikapcsolódást részesíti előnyben annak pedig, remek kerékpározási és túrázási lehetőségek vannak.

Fotó: Ivo Biocina, CNTB

Viganj egy igazi paradicsom a szörfözés szerelmeseinek. Legyen szó kezdő vagy akár haladó szintű szörfözőről, itt mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb szintet.

Fotó: Viganj, Boris Jovic

Pelješac és Korčula partjai ideálisak a kajakkal vagy kenuval való felfedezésre. Itt olyan eldugott öblöket fedezhetünk fel, melyeket a szárazföld felől nem lehet megközelíteni. Egy kellemes evezés során átadhatja magát a tenger varázslatos kékjének, emellett búvárkodás közben felfedezheti a víz alatti világot is. Számos tengerparti sétány van ezen a vidéken. Csodás kilátókat fedezhetnek fel a túrázás szerelmesei. A kerékpározók pedig szőlő- és olajfa-ligetek között kanyargó utakon tekerhetnek.

Fotó: Maja Danica Pecanic, CNTB

Ezen a vidéken mindenképpen érdemes megkóstolni a helyi specialitásokat és megízlelni a féltve örzőtt helyi borokat. Egy kis osztriga vagy kagyló és egy pohár Rukatac vagy pelješaci plavac bor társaságában lehetőség van befejezni az aktív kikapcsolódással töltött napot.

Fotó: Maja Danica Pecanic, CNTB

Pelješac és Korčula a természet és az aktív pihenés különleges kapcsolatát kínálják, mely felejthetetlenné teszi a nyaralását.

Amennyiben, Ön az aktív kikapcsolódás híve, ezeket a helyszíneket semmiképpen se hagyja ki, valósítsa meg álmai nyaralását!

Fotó: Korčula, Zoran Jelaca, CNTB

Kiemelt kép: Pelješac, Aleksandar Gospic, CNTB

Még több információ a dubrovniki riviéráról itt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik