Élet-Stílus

Galambos Lajos az ügyvédjén keresztül üzent a börtönből

TV2
TV2
Az egészségi állapota miatt továbbra sem dolgozhat.

Galambos Lajos közel hét héttel ezelőtt vonult be a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe, hogy megkezdje a 3 és fél éves börtönbüntetését. A kötelező egészségügyi vizsgálat után a zenész a gyengélkedőre került, majd mentővel vitték át a berettyóújfalui börtönkórházba. Az ügyvédje, dr. Csontos Zsolt a múlt héten azt mondta, véleménye szerint csak idő kérdése, mikor szakítják meg Galambos börtönbüntetését az egészségi állapota miatt.

A zenész a bevonulása óta most először találkozhatott személyesen a jogi képviselőjével, aki a Blikknek mesélte el, mit tapasztalt.

Mint mondta, Galambos már a rabok mindennapi életét éli Baracskán, hajnali fél ötkör ébresztik, este nyolckor pedig takarodó van. Munkára viszont továbbra sem osztották be az egészségi állapota miatt.

Sokat beszélgettünk a benti állapotokról. Elmesélte, hogy a BV munkatársai szigorúak vele is, mint mindenki mással, de emellett korrektek és igazságosak. Kérdeztem tőle, hogy érte-e bent bármi atrocitás vagy sérelem, ami miatt nekem, mint az ügyvédjének fel kell lépnem, de határozottan azt mondta, hogy semmi ilyesmit nem tapasztalt

– mondta a lapnak dr. Csontos.

Az ügyvéd azt is elárulta, hogy védence egyedül vele beszélhet telefonon korlátozatlanul, a kapcsolattartókként megjelölt családtagokkal mindössze heti 50 perc áll rendelkezésére.

Hamar lepörög az az ötven perc, és akkor nem marad más hátra, mint a levelezés. Bár az elég vontatott: volt olyan ügyfelem, akinek négy hét után sem hagyta el a BV-t a megírt levele… Egyébként ezekbe a telefonbeszélgetésekbe joga van a BV-nek belehallgatni. Egyrészt azért, hogy nem árul-e el olyan titkot, amely veszélyeztetné az ő ítéletvégrehajtását, másrészt pedig azért, hogy a megadott személyeken kívül kapcsolatba lépnek-e másokkal is

– tette hozzá a jogász.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik