Élet-Stílus

Eljátszotta az elrablását, mert nem merte bevallani, hogy kibukott a főiskoláról

Pennsylvania State Police
Pennsylvania State Police
Beismerő vallomást tett az a 23 éves pennsylvaniai nő, aki eljátszotta a saját elrablását, mert félt bevallani a szüleinek, hogy kirúgták a főiskoláról.

Chloe Stein május 1-én, hétfőn este fél tizenegykor küldött üzenetet a barátjának. Azt írta, hazafelé tart a munkából, de meg kell állnia, mert egy rendőr leintette. A férfi aztán hiába próbálta, sehogy sem tudta elérni a barátnőjét – írja az NBC News.

Az aggódó család értesítette a rendőröket, akik hamarosan megtalálták Stein elhagyatott autóját és benne a nő telefonját egy út szélén. A 23 éves nőt eltűntté nyilvánították és megkezdték a keresését. Felhívást tettek közzé, keresőcsoportokat szerveztek, és egy helikopterrel köröztek a terület fölött.

Húsz órával később egy lakossági bejelentést követően a rendőrök ellenőriztek egy jeannettei házat, ahol épen és egészségesen találták meg Chloe Steint, az elrablójának viszont semmi nyoma sem volt. Miután bevitték és kihallgatták, Stein egy darabig még ragaszkodott ahhoz, hogy elrabolták.

Azt mondta egy rendőrnek öltözött, maszkos alak fegyverrel kényszerítette az autója elhagyására, bekötötte a szemét, majd ide-oda hurcolta, míg végül, valamiért szó nélkül szabadon engedte. A nyomozóknak Setin már korábban gyanússá vált, a keresése során ugyanis az elsők között keresték meg a főiskolát, ahol a nő elvileg végzős hallgató volt, de közölték velük, hogy a Stein nemcsak, hogy nem végzős, de 2018 őszén iratkozott be utoljára.

Stein végül bevallotta, hogy csak kitalálta az elrablását, és egyetlen percig sem volt veszélyben, miközben nagy erőkkel keresték. A nyomozók szerint, a fiatal nő azért találta ki az egész történetet, mert nem tudott mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy mindenki azt hiszi róla, hamarosan diplomázik, miközben ő évek óta nem jár főiskolára.

Steint négy vétséggel vádolták meg, május 25-én kell majd először bíróság elé állnia. Az ügyben tovább folyik a nyomozás, a rendőrség szerint a fiatal nőnek segítői is voltak. Vizsgálják többek között annak az embernek a felelősségét, akinek a házában Stein bujkált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik