Élet-Stílus

Eltévedt egy nő a vadonban, öt napig élt boron és nyalókákon

The Age
The Age
Öt nappal az eltűnése után találtak rá egy 48 éves nőre Ausztráliában, a Victoria állam északkeleti részén elterülő nemzeti parkban.

A melbournei Lillian Ip kirándulni ment a victoriai hegyekbe április 30-án. A Dartmouth-gátat szerette volna megnézni, de eltévedt. Autójával zsákutcába jutott egy erdős területen, és amikor megpróbált megfordulni, a kocsija elakadt – írja a The Age című ausztrál lap.

Ip telefonja nem talált hálózatot, az egészségi állapota miatt pedig nem tudott gyalog nekivágni a vadonnak, hogy segítséget kérjen. Mivel egy rövid autóútra indult nem volt nála sem víz, sem élelem. Az autóban volt némi rágcsálnivaló, néhány nyalóka és egy üveg bor, amit Ip, aki sohasem iszik alkoholt, az anyjának vett ajándékba.

A nő eltűnését a családjaja jelentette be, miután Ip nem jelentkezett be aznap, és nem is tudták elérni. Keresőcsapatok rajzottak szét a nemzeti park hatalmas területén, de napokig nem találtak semmit. Végül pénteken egy rendőrségi helikopterről észrevették Ip autóját. A földi egységek nem sokkal később kimentették a nőt.

Ipet kórházba szállították, ahol kiszáradás miatt kezelték, de egyébként jól volt, annak ellenére, hogy dermesztően hideg éjszakákon volt túl: csütörtök hajnalban 2 fokig zuhant a hőmérséklet. A kutatásban résztvevő Martin Torpey őrmester Lillian Ip józan eszét dicsérte, amiért a nő mindvégig az autója mellett maradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik