Élet-Stílus

Az interneten talált spermadonorra az anya, sose volt még boldogabb

Getty Images
Getty Images
A terhesség alatt és utána is akadtak problémák, de már minden rendben van.

A most 34 éves Sarah Mangat közel nyolc éven át volt egyedülálló, mikor 2020-ban hirtelen elkezdett vágyakozni, hogy gyereke legyen. Először spermabankban gondolkozott, de azt túl személytelennek találta, mert nem engedik, hogy a donorral a gyerek 18. születésnapja előtt találkozhasson. Ő szerette volna megismerni az illetőt.

Ezután talált rá egy Facebook-csoportra, amit spermadonoroknak szántak. Több férfivel is beszélgetett, végül eggyel összhangba is kerültek, személyesen is találkoztak.

Hogy meggyőződjem róla, találkoztunk és nagyon jól kijöttünk egymással. Tudtam, hogy ő lesz a donorom

– mondta a Mirror szerint a kanadai Torontóban élő Mangat.

A férfi beleegyezett, hogy leteszteli magát szexuálisan terjedő fertőzésekre és genetikai vizsgálatokat is elvégeztet magán. Végül jó barátokká is váltak.

Mangatnál viszont kiderült, nem működik jól az ovulációja, ezért 14 hónapnyi tesztek és kezelések következtek, hogy növelje a termékenységét. Végül 2021 novemberében esett teherbe, mint kiderült, ikrekkel.

20 hetes terhes volt, mikor a rutinvizsgálatkor arra jutottak, a méhszája egy centire rövidült. Méhnyakzáró műtétet végeztek rajta, de ez is csak pár hétre volt segítség, hogy ne szülessenek meg túl korán a babák. 26 hetesen és hat naposan megindult a szülés, és 36 óra vajúdás után megszületett a két kislány pár perc különbséggel.

A nagyobbik, Elora 964 grammal, a kisebbik, Addison 709 grammal jött a világra.

„Olyan aprók voltak. Szó szerint csak csont és bőr, úgy néztek ki mint valami földönkívüliek” – mondta az anya.

Addisont újra is kellett éleszteni, de mindkét lány agyvérzést szenvedett, szívhibái voltak, vérátömlesztésre volt szükségük. Fejletlen volt a tüdejük, életük első hónapjaiban lélegeztetőgépre voltak kötve.

Mangat azt mondja, nagyon nehéz időszak volt ez, délután 5 után mindig haza kellett mennie a kórházból, és napközben sem tudta megnyugtatni őket, ha sírtak.

De mindenezek ellenére a két baba hazamehetett, „sisakot kell hordaniuk, mert lapos a fejük, de egyébként remekül teljesítenek”, már egyévesek.

Ha azon gondolkozol, hogy egyedül csináljad, azt mondom, csináld. Ez volt életem legjobb döntése

– nyilatkozta Mangat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik