Élet-Stílus

Ed Sheeran azt mondja, felhagy a zenéléssel, ha bűnösnek találják a plágiumperben

Gareth Cattermole / Getty Images
Gareth Cattermole / Getty Images
Az énekes hangsúlyozta: keményen megdolgozott a sikereiért, és rendkívül sértőnek találja az ügyet.

A Let’s Get It On című Marvin Gaye-dal szövegének társszerzőjének leszármazottjai nemrég indítottak pert Ed Sheeran ellen: azzal vádolják a brit énekest, hogy a Thinking Out Loud című száma túlságosan hasonlít Gaye szóban forgó zenéjére.

Ed Townsend családja sérelmezi, hogy sem Sheeran, sem a Warner Music Group, vagy épp a Sony Music Publishing nem fizetett nekik jogdíjat, pedig a Thinking Out Loud és a Let’s Get It On közti hasonlóság egyértelmű, sőt, ügyvédjük szerint a brit énekes koncertjein a Gaye-dal szövegét is használja. Százmillió dollárt, azal közel 34 milliárd forintot követelnek a zenésztől.

A napokban ismét összeült a bíróság, a tárgyaláson Sheeran a tanúk padjára ült, ahol az ügyvédje, Ilene Farkas kérdezte. Egy ponton azt a kérdést is feltette neki, mihez kezdene, ha a bíróság úgy ítélné, a Thinking Out Loud valóban túlságosan hasonlít a Let’s Get It Onra.

Ha ez megtörténik, akkor végeztem. Befejezem. Nagyon sértőnek találom ezt az egészet. Nagyon keményen dolgoztam azért, hogy ott legyek, ahol most vagyok

– mondta a zenész, akihez később a felperesek ügyvédje, Robert Frank is különböző kérdéseket intézett.

Sheeran néhányra válaszolt is, majd közölte a jogásszal, hogy úgy érzi, megpróbálja lekicsinyleni a sikereit, és emlékeztette: a Thinking Out Loud volt az a száma, amiért megkapta az első Grammy-díját.

A tárgyaláson a Thinking Out Loud társszerzője, Amy Wage is megszólalt a tanúk padján ülve. Ő úgy fogalmazott: „lesújtó és ijesztő volt, amikor plágiummal vádolták meg őt és Sheerant, mivel ők nem követtek el ilyesmit”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik