Élet-Stílus

Megvásárolták álmaik házát, öt évig laktak benne, aztán kiderült, nem is az övék

Getty Images
Getty Images
Nem ők tehetnek róla.

Egy aukción vásárolta meg álmai házát Jess és Jackie Morecroft 1,2 millió ausztrál dollárért, vagyis 270 millió forintért még 2018 márciusában az ausztráliai Aranyparton. Most, öt évvel később a queenslandi legfelsőbb bíróság viszont úgy döntött, az időközben 2,7 millió dollárt (610 millió forintot) érő, Mermaid Beach-i ingatlan nem az övék, hanem a korábbi tulajdonosé, a 83 éves Hind Issáé, és soha nem volt a pár nevén, akkor sem, ha megvették.

A tulajdoni lapon sose került át az ő nevükre a ház, amire a hivatal figyelmeztette őket, miután Issa bejelentette, hogy „bűnözők csalárd módon jelzálogjoggal terhelték meg” a házát és a nevét aláhamisították.

A két fél – az Alzheimer-kórban szenvedő Issát lánya képviselte – bíróságra ment, ahol most a bíróság a korábbi tulajdonosnak adott igazat, és kimondta, hogy nem lehet jogos igénye a házra.

Mi csak átlagos emberek vagyunk, akik vettek egy házat

– nyilatkozta az ABC-nek Jackie Morecroft, aki az ingatlan elvesztése óta félelemben él, és aki párjával azért költözött az Aranypartra, mert egyik gyereküknek gondjai vannak a tüdejével és a sós levegő segít neki.

Kiderült, Issa házát tudta nélkül egy rokona terhelte meg jelzáloghitellel, amit nem fizetett ki, ezért került aukcióra az otthon.

Ugyanakkor az is kiderült, nem Morecrofték hibáztak, emiatt az államnak 300 ezer dollárt, 68 millió forintot kell fizetnie a pár ügyvédi költségeinek a fedezésére. A kormány a döntés ellen még fellebbezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik