Élet-Stílus

Hobbiból kezdett kukákban kutatni, ma már ebből él

A kaliforniai nő Louis Vuitton-darabokra is bukkant már szemetesekben.

Még nincs egy éve, hogy a kaliforniai Veronica Taylor belekezdett a kukabúvárkodásba. Hobbiként indult, ma már jövedelmező munka számára a hulladéktárolók átvizsgálása – írja a Mirror.

A 32 éves nőt egy Pennsylvaniában élő barátnője, Liz Wilson avatta be a kincsvadászatba, azóta Taylor oda is költözött hozzá, és most már minden idejüket ennek a tevékenységnek szentelik. Városról városra autóznak, hogy új lelőhelyeket fedezzenek fel, a legjobb eredményeket produkáló helyekhez pedig rendszeresen visszatérnek éjszakánként.

Taylor azt mondja, imádja csinálni, hiszen a legjobb barátnőjével lóghat, miközben abból élnek, hogy mindenféle dolgokat találnak. Például márkás holmikat: belefutottak már Louis Vuitton és Michael Kors darabokba is egy-egy keresgélés során – a kukabúvár szerint néhány használtruha-üzletben az eladók nem feltétlenül vannak tisztában, milyen márkás cuccokat dobnak ki a kukába.

Veronica és barátnője fele-fele arányban osztoznak a bevételen, havonta fejenként 4-5 ezer dollárt (1,3 – 1,7 millió forint) keresnek a biznisszel.

Az élelmiszerek, kozmetikumok egy részét jótékonysági szervezeteknek, hajléktalanoknak adják, az értékesebb tárgyakat pedig online árverésen értékesítik. Minden darab 1 dollárról indul, alkalmanként előfordul, hogy száz holmit is eladnak.

A vevők licitálhatnak a tételekre, és mivel talált tárgyakról van szó, Taylorék számára még a legkisebb ajánlat elfogadása után sem lehet veszteséges az üzlet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik