Élet-Stílus

Polgár Árpád elárulta, mennyibe került volna az ellátása Amerikában, ha nincs biztosítása

Több ezer dolláros tételekről kaptak számlát.

A Polgár-házaspár márciusban számolt be arról, hogy Polgár Árpád balesetet szenvedett: elcsúszott a floridai házuk teraszán, és olyan súlyosan beütötte a fejét, hogy bevérzett az agya.

A műkereskedőt az intenzív osztályon kezelték, az ellátás összegéről pedig két hónappal később a számlát is megkapták: több ezer dolláros tételeket soroltak fel legújabb YouTube-videójukban, amit a Blikk szúrt ki.

Mint mondták, első körben a mentősök kiszállásáról kapták meg a számlát, melynek alapdíja 600 dollár volt, ehhez jött még hozzá egy 41 dolláros kilométer-díj.

A következő csekk a sürgősségi ellátást részletezte:

A sürgősségi osztályon való látogatásnak van egy egyszeri díja, ami 3554 dollár. Ebben volt egy röntgenvizsgálat is, aminek elég borsos ára van. Ez az egy tétel 4761 dollár. Tehát az a sürgősségi osztályon eltöltött fél nap, az 9290 dollár és 4 cent lenne, ha nekünk kellene ezt fizetni

– sorolta Polgár Tünde.

Mint mondták, mivel van biztosításuk, nem nekik kell fedezni a több mint 3 millió forintról szóló számlát. Hozzátették: a legborsosabb tételekről nem is kaptak csekket, azt rögtön a biztosítónak küldte meg a kórház.

Ezeket kaptuk csak mi meg, és ezt nekünk kell a biztosító felé intézni

– magyarázták.

A házaspár arról is beszélt a videóban, hogy Polgár Árpád remek ellátásban részült: amikor segítséget hívtak, a szakemberek 3 autóval érkeztek meg hozzájuk, és 4-5 mentős foglalkozott a műkereskedővel. A kórházban továbbá folyamatosan kínálták őket étellel, itallal, süteménnyel és takaróval is.

Hozzátették: az Egyesült Államokban az emberek biztosítása átlagosan hétezer dollárba (azaz 2,3 millió forintba) kerül, ami borsosnak tűnik, ám figyelembe kell venni, hogy az évi átlagkereset kilencvenhétezer dollár (közel 33 millió forint).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik