Élet-Stílus

A kerítésen át marcangolt szét egy gyereket az oroszlán a Gázai övezetben

Az övezet magánállatkertjeivel már korábban is sok probléma felmerült.

Gyereket ölt meg egy oroszlán hétfőn, a Gázai övezet egyik állatkertjében, a Hán Júnisz közelében található Asdaá nevű szabadidőparkban – közölte a palesztin terület rendőrsége. A hatéves kisgyerek túl közel merészkedett a vadállat ketrecéhez – írta az MTI.

A rendőrség a történtek kivizsgálásának idejére lezárta a létesítményt.

Ez az első ilyen jellegű eset a Gázai övezetben, de nemzetközi állatvédő szervezetek ismét kifogásolták, hogy katasztrofális körülmények között tartanak vadállatokat a palesztin térség magánállatkertjeiben.

A Négy Mancs állatvédő szervezet nemrég a világ legrosszabb állatkertjének nevezte az egyik ilyen, Hán Júniszban működő létesítményt. Több tucat állat pusztult el ott, mert nem kaptak elegendő élelmet. 2019-ben a szervezet 47 vadállatot, köztük öt oroszlánt mentett ki a Gázai övezetből.

Az övezetet irányító radikális iszlamista Hamász és Izrael konfliktusa erősen rányomja bélyegét a helyi lakosság életkörülményeire. Izrael 2007-től még szigorított is a part menti térség blokádján, amelyet többek között a szomszédos Egyiptom segít fenntartani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik