Élet-Stílus

Ez az örökbefogadott kutya az új gazdáitól rögtön visszaszökött a tőlük 64 kilométerre élő eredeti gazdáihoz

Cooperről, a golden retrieverről azért mondtak le az eredeti gazdái, mert már nem tudtak róla gondoskodni. Új otthonából azonban már az első délután megszökött, és csak majdnem egy hónappal később találták meg.

A most következő történet főszereplője, Cooper, egy rettentő hűséges kutya lehet. A korábban egy kis faluban, az észak-íroszági Tobermore-ban élő golden retrieverről az eredeti gazdái már nem tudtak gondoskodni, ezért egy hónappal ezelőtt kénytelenek voltak lemondani – így a négylábú egy másik családhoz került.

Új családja sok szeretettel várta az állatot a falutól mintegy 64 kilométerre, Dungannon városában található otthonában – ahol Coopernek még négylábú társasága is lett egy másik golden retriever, Molly személyében. Azonban Coopernek az új helyen először annyira nem tetszett a hangulat, hogy már az érkezése délutánján megszökött – írja a LADbible.

Az április elején eltűnt kutyát végül 27 nappal később, az eredeti otthona közelében találták meg. 

A Cooper, és más eltűnt háziállatok sorsával foglalkozó Lost Pawns Northern Ireland nevű szervezet a Lassie nyomdokaiba lépő kutya eltűnésekor egy felhívást tett közzé a Facebookon, és plakátkampányt is indított a környéken. Végül a lakossági bejelentéseknek köszönhetően meg is találták az állatot.

„Különböző etetőállomásokat állítottunk fel a környéken, és házról házra járva beszéltünk a helyiekkel. Több gazda is jelentette, hogy látta őt, de mivel nem jelentett veszélyt a juhaikra, elengedték (ezúton is köszönjük nekik). Cooper néhány nap múlva eltűnt innen, és napokig nem volt semmi nyomunk vagy további információnk róla” – fogalmaz a jótékonysági szervezet helyzetjelentése.

Április 22-én a két település között nagyjából félúton található Cookstownból kaptak több fülest is, ezért itt folytatták a keresőakciót, de ezután ismét elveszítették a nyomát pár napra. Végül úgy találták meg Coopert, hogy öt nappal később egy tobermore-i lakos felismerte őt, ahogy kétségbeesve rohan az egykori otthona felé, és értesítette az állatmentő szervezetet.

„Cooper 27 nap alatt főútvonalakon, erdőkön, mezőkön és országutakon kelt át, hogy hazajusson egy olyan területről, ahol még soha nem járt. Nagyon örülünk, hogy részesei lehettünk a megmentésének és a történetének” – jellemezték a kutya kalandos útját, mely Dungannon városközpontjából Cookstownon át Magherafeltbe, majd végül korábbi otthonába, Tobermore-ba vezetett.

„Néhány nappal korábban találkoztam Cooperrel, abban a reményben, hogy jó társasága lesz a golden retrieveremnek, Mollynak” – mesélte BelfastLive-nak a kutya új gazdája, Nigel Fleming.

Épp azon voltam, hogy kivegyem a kutyákat a kocsiból a pórázon az első közös sétájukra, amikor Cooper elszaladt. Szó szerint átugrotta Mollyt, eléggé kinyitotta az autó ajtaját, hogy átjusson rajtam, és elrohant

– emlékezett vissza a dungannoni fotós, aki rettentő boldog, hogy Coopert épségben megtalálták, és már meg is szokta az új otthonát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik