Élet-Stílus

Elájult az iskolabusz sofőrje, egy hős hetedikesnek kellett megfékeznie a járművet Michigan útjain

Caroline Purser / Getty Images (illusztráció)
Caroline Purser / Getty Images (illusztráció)
A bátor fiatalt – akinek a felnőtteket megszégyenítő lélekjelenlétet igénylő cselekedetéről a busz biztonsági kamerájának hála videó is van – azóta nemcsak az iskolájában, hanem a városában és az egész Egyesült Államokban ünneplik.

Amerika-szerte hősként ünneplik azt a michigani hetedikes fiút, aki megakadályozta, hogy balesetet szenvedjen a diákokkal teli iskolabusz, amin ő is utazott, amikor a jármű sofőrje menet közben egyszer csak elájult – számolt be a CNN.

Az állam fővárosától Detroittól északra található Warren nevű városban élő Dillon Reeves, a helyi Lois E. Carter Középiskola tanulója szerda délután az iskola utáni hazafelé vezető úton nem habozott, és azonnal az eszméletét vesztő sofőr segítségére sietett, majd a buszt is sikerült megállítania anélkül, hogy baleset történt volna.

A bátor fiatalembert másnap ki is tüntették az iskolájában, ahol a tankerület szuperintendánsa ismertette a történteket a busz biztonsági kamerája által készített felvételek társaságában.

A buszsofőr azonnal értesítette a központot, amikor szédülni kezdett, de félreállni már nem tudott, mielőtt elájult volna. Az eset egyébként könnyen katasztrófába fordulhatott volna, mert a sofőr eszméletvesztését követően a 66 diákot szállító busz átment a szembe sávba, de hála a jármű elején utazó, szinte azonnal a volán mögé pattanó fiatal hősnek, nem történt katasztrófa.

A sajtótájékoztatón bemutatott biztonságikamera-felvételen látható, ahogy Reeves átveszi a kormánykereket, lassan nyomja a féket, majd a többi utasnak kiabál:

Valaki hívja a 911-et. Nem érdekel! Valaki hívja a 911-et!

A segélyhívásra a hatóságok szinte azonnal reagáltak, a sofőr ellátását pedig még a helyszínen megkezdték a rendőrökkel együtt kivonuló mentők.

A balesetben az azóta is kórházban ápolt buszvezetőn kívül senki nem sérült meg. A helyzet lecsillapodása után a diákokat egy másik buszra rakták, és mindnyájukat hazavitték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik