Élet-Stílus

Az RTL is bejelentette új műsorait: ősszel két nemzetközi sikerformátum érkezik

Gerencsér Anna / RTL Magyarország
Gerencsér Anna / RTL Magyarország
De újabb sorozatokon is dolgoznak már.

Kolosi Péter, az RTL tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese a Digital-Media Hungary konferencián tartott előadásában jelentette be, hogy idén ősszel két nemzetközi sikerformátum érkezik az RTL-re: a LEGO Masters és a The Traitors.

Előbbiben a csapatok kizárólag LEGO kockák felhasználásával építenek „különlegesebbnél különlegesebb alkotásokat, próbára teszik ötleteiket, kreativitásukat és precizitásukat. A játékosok hétről hétre új kihívásokat kapnak, melyben lehetőségük nyílik megmutatni fantáziadús terveiket és technikai képességeiket, amiket szakértő zsűri bírál el” – olvasható a csatorna közleményében. A legjobb csapat a fődíjért járó pénznyeremény mellett a LEGO Master címmel is gazdagabb lesz.

A holland valósághshow-n alapuló The Traitors

egy taktikai-pszichológiai-bűnügyi reality, amely során a látványos kihívások és a taktikai cselszövések biztosítják a folytonos szórakozást és izgalmat

– írják. A játékban részt vevő versenyző hírességek egy kastélyba költöznek, ahol csapatokban dolgozva teljesítenek egy sor kihívást jelentő küldetést. De a versenyzők közül három titokban áruló, akik megpróbálják megtéveszteni a nyereményhez vezető utat az úgynevezett „hűséges versenyzők” manipulálásával és kizárásával. A hűségesek ugyanakkor csak együtt, az összes áruló száműzésével nyerhetnek, de ha akár csak egy cselszövő is eljut a játék végéig, az övé lesz a teljes nyeremény.

Érkezik továbbá a HIP, azaz a High Intellectual Potential című francia sorozat magyar verziója is. Ennek szinopszisa a következő:

A történet főszereplője Reni, egy háromgyerekes egyedülálló anya, aki 160-as IQ-ja ellenére takarítóként dolgozik. Amikor egy véletlen folytán a rendőrség felismeri a benne rejlő lehetőségeket, állást ajánlanak neki, amit csak úgy fogad el, ha cserébe ők is segítenek neki megfejteni élete legnagyobb rejtélyét.

Az RTL közleményében kiemelte: nemrég indult a Mellékhatás című, többszörös díjnyertes fikciós sorozat második évada az RTL+-on, amelynek legújabb, harmadik évada is előkészítés alatt áll már. Emellett hamarosan elkezdődik a Golden Age című magyar fejlesztésű fikciós sorozat forgatása is. A munka a Hypewriter forgatókönyvíró pályázat egyik győztes ötlete alapján indult el. A két idősíkon játszódó történetet a Liza, a rókatündér alkotói álmodták képernyőre, a sorozat vezető alkotója Ujj Mészáros Károly.

Szintén az RTL-re érkezik a Best Bid című formátum, ahol profi régiségkereskedők licitálnak majd egy-egy antik műtárgyra. A műsorba azok jelentkezését várják, akiknek olyan régiségei vannak, amelyeket pénzzé szeretnének tenni.

A konferencián a TV2 is bejelentette új műsorait, ezekről alábbi cikkünkben írtunk:

Kapcsolódó
Több új műsort jelentett be a TV2: érkezik a Next Topmodel Hungary és a Power of Love is
A TV2 Csoport rekordszámú saját gyártású tartalommal készül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik