Élet-Stílus

Egy légiutas-kísérő sokakat érdeklő kérdésekre adott választ

Szabad a csapból vizet inni? Hová tűnik a pisi? Miért nem lehet túl nehéz a kézipoggyász? Tényleg gyorsabban lesz részeg az ember a magasban? Miért kell felhúzni az árnyékolót fel- és leszállásnál?  

Brodie Capron a Virgin Australia légiutas-kísérőjeként dolgozik, szabadidejében pedig ezzel kapcsolatos információkat oszt meg a TikTok-oldalán. A legutóbbiban több, gyakran felmerülő kérdést válaszolt meg röviden.

Sokan úgy gondolják, hogy a szűrőket ritkán tisztítják, ezért nem lehet inni a repülőgépek csapvizéből. Ezekre azonban rácáfol Capron:

Biztonságos inni a csapvízből? Igen, az. Szűrt és tiszta.

A következő téma a napellenzők, hogy miért kell felhúzni le- és felszállás előtt? A válasz erre pedig az hogy az utasok értesíthessék őket, ha látnak valami szokatlant, ők ugyanis más szemszögből látják a hajtóműveket.

Az emberek vizelete, ürüléke sem a levegőbe távozik, hanem a repülőgépeknek van egy szennyvíztartálya, amit minden út után kiürítenek.

Aki attól tart, hogy az ajtókat kinyitja valaki repülés közben, nem igazán kell mostantól.

Ki lehet nyitni az ajtókat repülés közben? Nézd, ha nincs emberfeletti erőd, akkor nem.

A kézipoggyászok súlya az egyik kulcskérdés utazáskor, sokan nem értik, miért kell a légitársaságoknak azt is meghatározni, hogy a bőröndök mellett ezek milyen súlyúak lehetnek, mire Capron azt a választ adta, hogy egyszerűen azért, mert a fejek fölött található csomagtartók sem bírnak el bármekkora súlyt.

A végére, desszertként pedig egy alkoholos kérdés maradt: a magasban könnyebb berúgni? A válasz: igen.

a levegőben található alacsonyabb oxigénszint miatt erősebb az alkohol hatása.

@brodie.capron Anything else you want to know? ✈️ #fyp #flightattendant #cabincrew #crewlife #aviation #traveltiktok ♬ original sound - brodie.capron

Ajánlott videó

Olvasói sztorik