Élet-Stílus

Hat napig tartották egy utas holttestét egy italhűtőben a luxushajón

NAN104 / Getty Images
NAN104 / Getty Images
Beperelte a Celebrity Cruises nevű luxushajós céget annak a férfinak a családja, aki a társaság egyik tengerjáróján halt meg szívrohamban, majd ezt követően, hat napon át egy italhűtőben tartották a holttestét.

Egymillió dolláros kártérítést követel a Celebrity Cruises nevű luxushajós utazásokat szervező cégtől a floridai Robert Jones családja – írja az Insider.

A 78 éves Jones szívrohamban halt meg a társaság Celebrity Equinox nevű hajóján 2022 nyarán. Bár az előírások szerint az összes tengerjárón kell lennie a holttestek szakszerű, akár hetekig tartó tárolására alkalmas hullaháznak, a Celebrity Equinox fedélzetén ez éppen akkor nem működött.

Az elhunyt férfi feleségének, Marilyn Jonesnak választania kellett: vagy kiteszik a holttestet Puerto Ricoban, vagy megvárja, amíg a hajó hat nap múlva visszaér az Egyesült Államokba.

A személyzet hosszan sorolta a nőnek az indokokat, melyek miatt érdemesebb az utóbbi opciót választania. A Puerto Rico-i hatóságok például biztosan boncolást rendeltek volna el, aztán az asszonynak magának kellett volna megszerveznie és kifizetni a hazaútját és a férje hazaszállítását. Azt azonban nem közölték a nővel, hogy nem működik a hajó halottasháza.

Robert Jones holttestét egy temetkezési vállalkozó és a Broward megyei sheriff helyettese gyűjtötték be. Megállapították, hogy a testet nem szakszerűen tárolták, és az italhűtő hőmérséklete nem volt elég alacsony ahhoz, hogy lelassítsa a bomlás folyamatát. A temetkezési vállalkozó szerint így szóba sem jöhetett egy olyan, nyitott koporsós búcsúszertartás, amilyet a család szeretett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik