Élet-Stílus

Lizzo drag queenekkel lépett fel Tennessee államban, ahol nemrég be akarták tiltani a drag show-kat

Sergione Infuso / Corbis via Getty Images
Sergione Infuso / Corbis via Getty Images
Sokan azt tanácsolták neki, mondja le a fellépést, ő azonban csak azért is megtartotta koncertjét.

Lizzo úgy ismertette az álláspontját a Tennessee államban tervezett drag-tilalom bevezetésével kapcsolatban, hogy a turnéja egyik ottani állomásán több drag queennel osztotta meg a színpadot. Néhány az énekesnővel fellépő előadó korábban a RuPaul’s Drag Race (RuPaul – Drag Queen leszek!) című műsorban is szerepelt, köztük Aquaria, Asia O’Hara, Kandy Muse és Vanessa Vanjie.

A közelmúltbeli és a jelenlegi tragikus események fényében sokan azt javasolták nekem az interneten: »Mondd le a fellépéseid Tennessee-ben! Ne menj Tennessee-be!« Nem kell kifújolni ezeket az embereket, jogos volt az érvelésük. De miért ne jönnék el pont azokhoz az emberekhez, akiknek a leginkább hallaniuk kell ezt az üzenetet? Azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van a felszabadulásra? Miért ne hoznék létre egy biztonságos közeget Tennessee-ben, ahol megünnepelhetjük a drag előadókat, a különbözőségeinket, és a kövér, fekete nőket? Amit Tennessee-ben tesznek az emberek, az reményt ad. Szóval nagyon köszönöm nekik, hogy kiállnak a jogaikért, megvédik egymást, és felelősségre vonják azokat, akiknek az lenne a feladatuk, hogy megvédjenek minket

– mondta Lizzo a knoxville-i tömegnek.

Múlt hónapban az állam republikánus kormányzója kezdeményezte, hogy tiltsanak be Tennessee-ben minden nyilvános, illetve gyerekek előtt folytatott „felnőtt kabaréelőadást”. A törvényjavaslat és a tilalom ellen rengetegen tiltakoztak, így azt március 31-én, pár órával a hatályba lépése előtt felfüggesztették.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lizzo (@lizzobeeating) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lizzo (@lizzobeeating) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik