Élet-Stílus

Két napot töltöttünk a hévízi Hotel Európa Fit****superior-ban

Fotó / Hotel Európa Fit****superior
Fotó / Hotel Európa Fit****superior
Ezalatt kipróbáltuk a szálloda különböző programjait.

Már több mint 1500 éve is élvezték az emberek Hévíz gyógyító vízének előnyeit, amely manapság is rengeteg érdeklődőt vonz külföldön és belföldön egyaránt. A Hévízi-tó mellett a környék szépsége és látnivalói csalogatják az ide-látogatókat. Hévíz mindössze két órányi autóútra van Budapesttől.

Szállásunkat a város szívében található, nagy múltú Hotel Európa Fit****superior nyújtotta, aminek nem csak a központi elhelyezkedése az előnye – és ebből kifolyólag, hogy például csupán pár perc sétára található a város autóbuszállomásától, de nem kell többet sétálni a Hévízi tóig sem – hanem az is kiemeli a többi szálloda közül, hogy szolgáltatásai egyaránt szólnak az aktív, mind a passzív pihenésre vágyóknak. Vagy azoknak, akik ezt a két dolgot szívesen vegyítik.

Fotó / Hotel Európa Fit**** superior

Péntek

Ez utóbbi volt a mi célunk is. Pénteken érkeztünk, miután leraktuk a csomagjainkat, kicsit szusszantunk, majd nyakunkba vettük a várost, és a heviziturak.hu idegenvezetőjének segítségével megismerkedtünk a város és az azzal szorosan összefüggő tó és gyógyvízének történetével. A sétát aztán a hotel wellnessrészlegének kipróbálása követte.

A hévízi Hotel Európa Fit****superior számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt, több gyógyvízes- és élménymedencéje reggeltől estig várják a vendégeket, ami kiegészül szauna, gőzkabin, herbárium, sókamra, infrakabin lehetőségekkel. Gyógymedencéik nem csak azért különlegesek, mert a vízét saját kútból nyeri ki, hanem azért is, mert ez a szálló egyike azon keveseknek, amelyekben a hévízi tradicionális kúrával (gyógyvizes fürdés, iszappakolás, súlyfürdő) gyógyulhatnak a vendégek. Akár ambuláns alapon is.

Fotó / Hotel Európa Fit****superior

Előbb a hévízi friss levegő, majd a fürdés, az ember már ilyenkor érzi, hogy jó helyre érkezett, és a kikapcsolódás megkezdődött. Még egy remeke szabott vacsora a szálloda széles választékú svédasztalos vacsoráján, hogy aztán irány az ágy, és felkészüljünk az aktívabbnak szánt szombati napra.

Szombat

Szombaton egy gyors – szintén svédasztalos – reggelivel indítottunk, hogy aztán az Európa Fit első emelete felé vegyük az irányt. Itt található a szálloda fitneszterme Life Fitness cardio-, és erősítőgépekkel, és Concept2 evezőgéppel.

A hotelben napi szinten mintegy tíz különböző programmal várnak, amelyek között megtalálja mindenki a számítását, legyen fiatal vagy idősebb, érkezzen a párjával vagy gyerekekkel. A reggelek általában a különféle tornákkal, jógákkal kezdődnek, köztük például olyannal is, ami nem csak ott helyben tesz jót a testünknek, hanem akkor is, ha visszatérünk a szorgos hétköznapokba.

Fotó / Hotel Európa Fit****superior

Pont egy ilyet választottunk elsőként. A dinamikus irodai torna foglalkozásra tértünk be (de vannak többek között rehabilitációs és preventív gerinctornák, láb- és talptornák, pilates is). Senkinek nem kell megijednie, ennél a tornánál nem kell attól tartanunk, hogy egész nap már csak arra leszünk jók, hogy a medencék és a szauna között bóklásszunk.

A szálloda rekreáció és egészség menedzsere több mozgássort is bemutatott, amiket akár hazatérve, munka közben is elvégezhetünk anélkül, hogy a munkatársaink fura arcokat vágnának. De a torna maga ennél jóval összetettebb, egyrészt azokra a területekre összpontosít, amelyeket az ülőmunka jobban megterhel, másrészt több olyan eszközt is kipróbálhatunk, amelyek segítik, hogy hosszútávon jobban bírjuk az irodai munkavégzést. A foglalkozás alatt kipróbáltuk a Disc-O-Sit párnákat, amik a talpunk alá helyezve a vérkeringésünket segítik, voltak gumipántos feladatok is, aminek nagy előnye az volt, hogy többfajta szalag is rendelkezésre áll, nem kell megerőltetnünk magunkat, sőt, kifejezetten ellenjavallott, választhatunk a könnyebb, a közepes, és a nehezebb ellenállású pántok között.

Egy másik nagy előnye a tornának az volt, hogy nagyon ügyeltek a foglalkozás résztvevőire. Itt nem csak arra kell gondolni, hogy a szálloda szakképzett munkatársa figyelte, hogyan végezzük el a feladatokat, és esetleg apróbb módosításokat is ajánlott a még jobb hatás elérése érdekében, hanem mindenkinél személyre szabottan érdeklődött az egyéni problémákról, és az igényekhez szabta a gyakorlatokat. A csoportunkban volt egy bokasérüléséből lábadozó és egy gerincbeteg hölgy, élmény volt megtapasztalni a minden résztvevő iránt tanusított különleges odafigyelést és szakszerűséget.

A szalagokon és a párnán kívül kipróbálhattunk még egy labdát, a Soft Ballt. Ez egy viszonylag puha gumilabda, amivel nem csak feladatokat lehet elvégezni, hanem egymást vagy éppen magunkat kicsit megmasszírozni. Meglepő, milyen jó érzés, ha nekünk dögönyözik ezt a labdát. A torna könnyű volt, de a végén éreztük, hogy hatásos is, izmaink kicsit ellazultak, vérünk felpezsdült.

A félórás foglalkozás után irány a medencék, nem csak azért, hogy áztassuk magunkat, hanem mert nem sokkal később indult a hotel vízi tornája. Ez már aktívabb torna, de mivel vízben zajlik, nem érezni sokkal megterhelőbbnek, és mindenki a saját tempójában végezhette.

Előkerült a vízisúlyzó, és gondoltak arra, hogy van, aki könnyebb, van, aki nehezebb súlyzókkal szeretne tornázni, mindenki választhatta a neki megfelelőt. Közben egy hangszóróból szólt az ABBA, a szintén félórás torna jó kikapcsolódás volt, és még egy picit szórakozni is lehetett közben.

Fotó / Hotel Európa Fit****superior

Egy kis fürdés és ebédelés után aztán a szálloda harmadik típusú aktív kikapcsolódása felé vettük az irányt. Eddig volna beltéri szárazföldi, aztán vízi, de van egy harmadik nagy csoport is, a kültéri programok. Egyrészt a hoteltől lehet bérelni bicikliket, ami azért is csodás lehetőség, mert egy rövid biciklitúra alatt számos környékbeli látványosságot megtekinthetünk, akár például a keszthelyi Festetics kastélyt is.

De nem feltétlen kell elhagyni Hévízt, hiszen az egyik legnagyobb előnye, ahogy központi elhelyezkedése miatt a hotelnek is, hogy nagyjából két perc séta után az ember már a természetben találja magát a tavat körülvevő erdőnek köszönhetően.

A Smovey

A szálloda tart kifejezetten gyerekeknek szánt túrát, a MesÉLŐhévíz élménysétát, amelyet Bajzát Mária mesepedagógus dolgozott ki, és amelynek a másfél órája alatt a gyerekek és a szülők megismerkedhetnek Hévíz élővilágával, legendáival.

Fotó / Hotel Európa Fit****superior

Ezen kívül a szállodából indul nordic walking túra is, valamint egy kevésbé ismert eszközzel is el lehet indulni túrázni, a Smovey-val. A Smovey egy ovális gyűrűs tömlő, amelyben több acélgolyót helyzetek el. Az osztrák találmányt nem csak séta közben, hanem tornakor (vagy akár vízben) is lehet használni, a lényege , hogy a négy golyó állandóan mozgásban van a tömlőben, és utóbbi spirális kialakítása miatt egy folyamatos rezgést vált ki. A gyűrű mintegy fél kiló, de mozgatásával a különböző ráható erőknek köszönhetően sokkal nehezebbnek tűnik.

A frissítő séta után nem tudtunk ellenállni a medencék és szaunák csábításának, majd a nap megkoronázásaként egy ínyenc vacsorát töltöttünk el a szálloda éttermében kiváló borok társaságában.

Hirdetés

Májusban a hévízi Európafitben tematikus programokkal és sztárfellépőkkel várjuk! Válassza szállodánkat pihenése helyszínéül, relaxáljon medencéinkben, élvezze szaunáink melegét, felújított szobáink kényelmét, büféreggelink és –vacsoránk ínycsiklandó fogásait, és fedezze fel a környék adta lehetőségeket. Merüljön el az élményekben!

 

Fotó / Hotel Európa Fit****superior

A cikk Hotel Európa Fit****superior támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik