Élet-Stílus

Menstruációs hiányzást vezet be hallgatói számára egy budapesti felsőoktatási intézmény

Az International Business School a menstruációs görcsöket és az ezzel járó nehézségeket mostantól hiányzást igazoló tényezőnek tekinti önbevallásos alapon, orvosi igazolás nélkül. Az IBS a felsőoktatási intézmények között az elsők között van a világon, amely a menstruációt enyhítő körülményként kezeli hiányzások esetén.

A budapesti székhelyű felsőoktatási intézmény a honlapján közzétett közleményben azt írja, az iskolában a menstruációs görcsöket és az ezzel járó nehézségeket mostantól enyhítő körülményként kezeli, amely a megengedett hiányzási kvóta feletti igazolt hiányzást indokolja. Az ilyen kéréseket a továbbiakban nem utasítják el „kisebb betegségként”.

„Az International Business School-ban a hallgatók menstruációs szabadságának biztosítása először a diákönkörmányzatnál merült fel. Köszönjük nekik, hogy felhívták a figyelmünket erre a fontos kérdésre. Tudomásunk szerint ezzel a lépéssel az IBS a felsőoktatási intézmények között az elsők között van jelenleg a világon, amely a menstruációt enyhítő körülményként kezeli hiányzások esetén. Reméljük, hogy ez segítséget jelent az érintetteknek, továbbá felhívnánk a figyelmüket a menstruációs fájdalom okaival foglalkozó Együtt Könnyebb Női Egészségért Alapítványra, akik további segítséget és információt tudnak nyújtani” – olvasható a szövegben.

Ajánlott videó