Élet-Stílus

Dukai Regina a császármetszésről: El akarják hitetni, hogy emiatt kevesebbek vagyunk, és sajnos vannak, akik el is hiszik

Bársony Bence / RTL
Bársony Bence / RTL
Kevésszer nyílik meg ennyire, de ezt a témát nagyon fontosnak tartja.

Igen! Császárral szültem! Van még kérdés? 🤷‍♀️

– kezdte pénteki posztját Dukai Regina, aki tavaly év végén adott életet első gyerekének, aki az Olivia nevet kapta.

„Ugye tudod, hogy a statisztikák kimutatták, hogy a császáros gyerekek és az anyukájuk között nincs olyan nagy kötődés, mint a természetes úton született babáknál? Ugye tudod, hogy végülis ez nem is szülés? Végülis akkor te nem is szenvedtél meg ezért a gyerekért?” – ezeket a császármetszéssel kapcsolatos kérdéseket idézte az influenszer az Instagram-oldalán. Mint írja, róla lepereg minden szüléssel és szoptatással kapcsolatos kritika és kéretlen tanács, de nem érti azokat, akik ilyen kérdésekkel bombáznak egy „amúgy is érzelmileg felfokozott állapotban lévő édesanyát”.

El akarják hitetni, hogy emiatt kevesebbek vagyunk, és sajnos vannak, akik el is hiszik. Na, ez viszont nem pereg le rólam! Ha tehetném, mindenki elé pajzsként állnék fel, hogy megvédjem őket ezektől a megjegyzésektől.

Emlékeztet, hogy április a császármetszés hónapja, és hogy bár ő maga igyekszik a lehető legkevesebbszer megnyílni, ezt a bejegyzést azokért az anyákért írja, akiket mélyen érintenek ezek a megjegyzések.

Császárral szültél? Természetes úton szültél? Örökbe fogadtál? Úgy döntöttél nem vállalsz babát? Szoptatsz? Nem szoptatsz? Veled alszik? Külön szobában alszik? Bárhogy is van, én örülök neked, ha te/ti így vagytok boldogok, egészségesek. A babád és az életed nem a szomszédé, az anyukádé, az anyósodé, a barátnődé! Sőt! Nem is az idegené, aki veszi a bátorságot megkérdőjelezni a tetteidet. CSAK A TIÉD és a párodé! Azt akarom, hogy tudd, hogy nem vagy kevesebb, és úgy cselekedj, ahogy nektek a legjobb! #nyugijóanyavagy ❤️ A statisztikákat pedig mindenki dugja oda, ahova akarja! 😌

– olvasható Dukai posztjában, amit egy olyan képpel illusztrált, amin a császármetszés utáni hege látható. A teljes bejegyzés ide kattintva érhető el.

Kapcsolódó
Dukai Regina közös fotót posztolt a kislányával
Olivia lassan öt hónapos lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik