Élet-Stílus

Tíz év börtönt kapott Marokkóban, mert hamis pénzzel fizetett egy italért

Oliver Andrews másnap utazott volna haza. Most egy új bíró tárgyalja az ügyét.

A bournemouthi Oliver Andrewst novemberben tartóztatták le Marokkóban, miután a rendőrség hamis pénz használatával vádolta meg őt és egy barátját – írja a Mirror.

A 29 éves férfi nyaralásuk utolsó estéjén ment el egy marrakechi klubba a barátjával. Rendeltek egy italt, majd eltöltötték az estét.

Úgy tűnt, minden rendben van, másnap viszont rendőrök érkeztek hozzájuk és letartóztatták őket. Azt mondták, a bankjegyek legalább fele hamis volt.

Andrews azt állítja, hogy fogalma sem volt arról, hogy az általa használt pénz hamis. A két férfi ezután előzetesbe került, és csak öt hónappal később ítélték el őket.

A 29 éves Andrewst szervezett bűnözői csoport létrehozásával és pénzhamisítással is vádolták, de ezeket később ejtették.

A férfi családja azt állítja, hogy Andrewstól a tárgyaláson megtagadták a tolmácsot, és hogy ügyvédet hívjon.

A két férfi tízéves börtönbüntetést kapott, ami állításuk szerint a „lehető legrosszabb ítélet” volt. A döntés ellen fellebbeznek. Andrews családtagjai aggódnak, mivel a férfi szívbeteg és rendszeresen gyógyszert kell szednie, ráadásul 31 másik rabbal kell együtt élniük egy 12 fős cellában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alanna Cornick. (@alannacornick) által megosztott bejegyzés

Andrews élettársa a brit nagykövetséghez fordul, hogy járjanak közben Andrews érdekében.

A két férfi most új tárgyalás kitűzésére vár, amit már egy másik bíró irányításával folytatnak le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik